Purger je naštimao ruku, 20 koševa uz 4 trice

Purger je naštimao ruku, 20 koševa uz 4 trice

Cibona je večeras došla i do druge pobjede, prve u svojoj dvorani, u NLB Ligi protiv do sada neporažene Budućnosti. Cibosi su slavili sa 84:73 (18:25, 27:12, 22:14, 17:22).

Gosti su bolje otvorili susret, pred sam kraj prve četvrtine imali su 25:16. Ipak, ovo je bila ponajbolja utakmica Cibone ove sezone. Ovakva pobjeda puno znači momčadi  par dana prije početka Eurolige. Ako zaboravimo prvih desetak minuta susreta, Cibona je bila prava momčad na terenu. Nakon dva tjedna netreniranja vratio se Prkačin koji je odigrao odličnu partiju (19 koševa, 5 skokova, 1 trica uz šut iz igre 7/9). Uz kapetana, i Troha je pokazao što zna: 20 koševa uz 4 trice. Spomenimo još i Kusa koji je ubacio 17 koševa, od toga 10 kada se stizala prednost gostiju te Callowaya koji je ubacio 11 ali se i ozlijedio u trećoj četvrtini.

Perasović je razigravao i Homana, kako bi bio što spremniji za utakmice EL. Prvi  dojam je pozitivan: snažan i borben centar Zadovoljan sam Homanom, donio nam je čvrstinu koja se ne vidi u brojkama, ali se osjeti. Trohi je trebala jedna ovakva utakmica da se oslobodi i da stekne samopouzdanja