Premda je pobjeda Zagreba 101:95 se na kraju ipak bila uzaludna, „Mravi“ su protiv Cibone, zasluženo slavili u posljednjem kolu Lige za prvaka.

Naime, Zadar je trijumfom u Splitu potvrdio drugu poziciju pa ako namjeravaju u finale, Zagrebaši će morati bar jednu utakmicu dobiti u Višnjiku. Zadrani imaju prednost domaćeg terena u polufinalu.

Cibona se za razliku od Zagreba nije morala brinuti o poziciji koja je vodi u polufinale prvenstva, jer će igrati protiv Cedevite, Cibosi su pružili solidan otpor Zagrebu, ali to nije bilo dovoljno da za pobjedu protiv gradskog rivala.

Utakmica je bila rezultatski nevažna pa je strateg Cibone Vranković pružio priliku cijeloj klupi.

Na početku susreta Zagreb je iskoristio niz promašenih šuteva protivnika i poveo 10:0 uz šest poena Mulaomerovića. Dok se gosti nisu odlijepili,trener Cibone Vranković je pozvao minutu odmora i probudio svoju momčad. Nakon predaha Cibona dolazi na minimalan zaostatak zahvaljujući Bogdanoviću, Radoševiću i Vragoviću. U prvom poluvremenu igralo se koš za koš s manjim prednostima Zagreba koji je bio uglavnom nošen Žorićem, Simonom, Mulaomerovićem. Ipak, na odmor se odlazi s lijepom prednošću „Mrava“ 50:42.

Cibona se nije dala slomiti na početku nastavka. Kad je smanjila prednost na minus šest, Rančić počinje tricašku kanonadu. S druge strane odgovorio je Bogdanović s dvije zaredom kojima drži Cibose na šest razlike. Rasterećeni domaćin mogao se nadigravati sa Zagrebom, a usprkos brojnim izmjenama razlika je i poslije 30 minuta ostala pristojnih pet koševa (69:64).
Početkom posljednje četvrtine Cibosi se ne odbili predaju. Kad je Žorić zakucao za 80:71, Zubčić je serijom vratio „Vukove“. Nakon toga uporni domaćin se približio Zagrebu (85:85). Heytvelt izlazi zbog pet osobnih a mijenja ga Žorić. Centar Zagreba rješava pitanje pobjednika s dvije vezane “dvice” za sedam razlike kojima je konačno slomio otpor Cibone.

Najbolji strijelac utakmice bio je Luka Žorić koji je postigao 23 poena uz šest skokova i tri asistencije. Pratio ga je Simon s 20 poena i 8 skokova te Mulaomerović sa 16 poena i 5 asistencija. Heytvelt je 11 poena pridodao i 8 skokova.

Kod Cibone Zubčić je imao 14 poena i 5 skokova, Krapić 13, Radošević 12 poena i 6 skokova, Bogdanović 11 te 6 asistencija, a Lalić 10.

No, ukoliko žele izboriti finale Cibosi će morati pružiti puno više. Prva polufinalna utakmica igra se u srijedu u Sutinskim vrelima.

Autorica: Sonja Mihajlović