Bojan Bogdanovic Cibona - Zagreb COKošarkaši Cibone zadnje kolo Lige za prvaka ne može dočekati opuštenije. S četvrtog mjesta ne može, zna da je u polufinalu čeka Cedevita s prednošću domaćeg parketa pa je ogled protiv Zagreba čisto odrađivanje posla prije onog pravog i pokušaja remećenja računa bogatijem gradskom rivalu.

Josip Vranković može slobodno kalkulirati sa sastavom i dozirati minutažu s obzirom na zdravstveno stanje svoje momčadi i to koga želi odmoriti prije najvažnijih utakmica u sezoni. Cibona ne bi smjela biti vreća za udaranje, ni sada, a pogotovo u polufinalu. Cedevita izgleda dosta ranjivo s puno ozlijeđenih igrača, a Cibosi kao da su tempirali formu baš za završnicu prvenstva.

Umjesto mirne završnice osnovnog dijela Lige za prvaka, košarkaši Zagreba posljednju utakmicu odigrat će u popriličnom stresu. Iako znaju da će u polufinalu igrati protiv Zadra, Mravi bi vrlo lako mogli ostati bez prednosti domaćeg parketa. Jedini scenarij po kojem bi Mravi uzeli broj dva je da Split pobijedi Zadrane na Gripama, a oni Cibonu.

Zato će se, priznaje i trener Ivica Burić, tijekom utakmice osluškivati stanje u splitskom hramu košarke. A u samu utakmicu protiv gradskog rivala Zagreb će opet prilično oslabljen. Statistički najraznovrsniji igrač, Alex Renfroe, izgubljen je do kraja sezone, pod obručima opet će biti slabiji za Marija Kasuna, a nema ni Prostrana i Bašljana. Zato će u vatru opet zlatni juniori Mavra i Hezonja, a veliki teret morat će iznijeti udarna petorka. Vraća se Petar Babić koji je zaliječio ozljedu koljena.

“Iako smo tri puta ove sezone pobjedili Cibonu, svjesni smo da će ovo biti možda i najteža utakmica s ovim suparnikom. Cibona je u usponu forme, s Vrankovićem na klupi igraju sve bolje i bolje, a s druge strane mi smo gotovo desetkovani”, oprezan je Burić, ali je najavio da Zagreb kako god mora u finale po zacrtani cilj – naslov prvaka.

Autorica: Sonja Mihajlović