Cibona - Cedevita, tribine, Drazenov domPrvenstvo Hrvatske ulazi u završnu fazu. U prvoj polufinalnoj utakmici prvoplasirana Cedevita na svom parketu u Sutinskim vrelima (20:15h) dočekuje Cibonu.

Cedevita je vrlo uvjerljivo prošla kroz  Ligu za prvaka s 12 pobjeda i samo dva poraza osigurala prednost domaćeg parketa u doigravanju. Momčad iz Podsuseda u dvoboj s Cibonom ulazi skoro potpuno kompletna (nema samo Vukušića) i jako motivirana nadajući se velikom finalu.

Bez obzira što Cedevita igra znatno kvalitetnije ove sezone i što je favorit, ne samo u polufinalu, već i u migućem finalu, nego je i glavni pretendent za naslov prvaka. No, Cibona se sasvim sigurno neće predati bez borbe.

U Ciboni se nadaju da im je forma u uzlaznoj putanji i da mogu iznenaditi Cedevitu. Možda već u prvoj utakmici. Za to će im svakako trebati odlična igra, uz loš dan Cedevite.

Cedevita ima širinu i to joj je definitivno najjači adut. Moramo istaknuti svestranog, Dontayeja Drapera. Amerikanac Draper je motor Cedevitine igre, koji odlično razigrava suigrače a kad treba, spreman je preuzeti odgovornost i sam u “slomiti” protivnika.

Cibonina najjača karika je Bojan Bogdanović. U prošloj utakmici u Sutinskim vrelima odigrao je simultanku u prvom dijelu postigavši 26 koševa a zaustavio se na 35 poena uz 11 skokova, ali nije mogao sam, iako se Cibona dobro držala. Sasvim sigurno će Joke Vranković ponešto pokušati ponoviti iz tog dvoboja na utakmicu koja je pred nama.

Veliki nedostatak Cibone su oscilacije u igri. Mogu igrati odlično, ali i izgledati kao razbijena vojska pa ovisi koliko je nada u finale realna. Ako Cibona ne bude imala puno “crnih rupa” i uspije izboriti neizvjesnu završnicu, čuda su uvijek moguća. Upravo to može biti velika opasnost za Cedevitu. Premda Cedevita ima vrlo kvalitetne i iskusne igrače, važnost utakmice mogla bi ih sputati, a onda je sve otvoreno. U međusobnim utakmicama ove sezone Cedevita je ostvarila tri pobjede, dok  Cibona ima jednu u regionalnoj ligi. Sezonu međusobnih dvoboja dva su zagrebačka kluba otvorila utakmicom u NLB ligi .Cedevita je teškom mukom u Podsusedu uspjela svladati Vukove iako je imala +22 na poluvremenu i +16 nakon 30 minuta igre. Završilo je 70:68. Uzvrat je pripao Ciboni 73:71. U Ligi za prvaka, Cedevita je upisala dvije pobjede. Prvo je u Draženovom domu (3. kolo) slavila 80:64, a nakon toga i u 10. kolu (Sutinska vrela) 97:93.

Očekuju nas, nadajmo se, napete i neizvjesne utakmice koje će ispuniti očekivanja ljubitelja košarke.

Autorica: Sonja Mihajlović