Kao što se i očekivalo, prva polufinalna utakmica između Cedevite i Cibone bila je vrlo neizvjesna, a na kraju je domaćin i favorit obranio prednost domaćeg terena sa 75:72. No, pitanje je hoće se uspjeti sve riješiti u Draženovu domu jer se Cibona pokazala jako žilavom.
Cibona je krenula čvrsto ne dopustivši Cedeviti da se razigra. Gosti su uglavnom vodili na početku te prvi dio dobili rezultatom 18:16. Nastavak je bio vrlo sličan. Cibosi su nastavili održavati prenost, ali onda se probudio Dontaye Draper i i pokrenuo Cedevitu.
Zaredao je s nekoliko uzastopnih poena i preokrenuo rezultat. Vranković ga je pokušao omesti minutom odmora, ali ni to ga nije izbacilo iz ritma. Gotovo zahvaljujući samo njemu prednost Cedevite je prvi put malo narasla (35:27).
Cibosi, ipak, imaju dosta razloga za optimizam jer su pokazali kako se mogu ravnopravno nositi s favoriziranom momčadi Cedevite. No, pitanje je može li Cibona slaviti te u nedelju i izboriti povratak u Podsused.
Nakon Drapera Bogdanović je zatim sličnom predstavom vratio Cibose u egal, pa i u prednost, pred odlazak na odmor. Kraj druge četvrtine gosti su dočekali u plusu – 41:39.
Dvije trice Damjana Rudeža možda su domaćim navijačima dali nadu da bi se Cedevita mogla vratiti na početku nastavka, ali gosti se nisu dali i nastavilo se igrati koš za koš. Draper je konačno dobio malo pomoći od Wrighta i Žižića i Cedevita je krajem treće četvrtine uspjela povesti (58:53).
Susret u Sutinskim vrelima ponudio je vrlo napetu i tvrdu utakmicu u kojoj se nijedna momčad dugo nije mogla ozbiljnije odvojiti. Premda se činilo da će to u zadnjoj četvrtini učiniti Cedevita, Cibona se uspjela vratiti borbenom igrom te je na kraju ipak propustila priliku da utakmicu odvede u produžetk.
​Utakmica se zahuktala sredinom posljednje četvrtine. Kad Baždarić tricom donosi plus sedam, a nešto kasnije Wright novom tricom postavlja 71:60. Međutim, Cibosi ne odustaju, a Zubčić i Barać održavaju ih na životu.
Zubčić je bio svestran i efikasan pa je zahvaljujući njegovoj izvrsnoj igri Cibona u posljednjoj minuti bila na samo dva poena zaostatka 73:71. Cibosi su imali nekoliko napada za vodstvo, koje zbog brzopletosti nisu realizirali.Tada je krenuo rulet sa slobodnim bacanjima u zadnjim sekundama. Bogdanović pogađa jedno od dva bacanja (73:72), a nakon nekoliko promašaja suigrača s linije, Marino Baždarić postavlja s dva bacanja konačni rezultat. Bogdanović pokušava tricom izboriti produžetak, ali neuspješno.
​Draper je odigrao odličnu rolu za Cedevitu na početku, ali se njegov doprinos potpuno izgubio u drugom poluvremenu. Na kraju je imao 20 poena, četiri skoka i četiri ukradene lopte. Puno je važniju ulogu u završnici odigrao Wright, 14 poena, 3 skoka, 2 ukradene lopte). Četrnaest poena je imao i Baždarić, 10 je ubacio Rudež, 12 Žižić uz 5 skokova.
Prvo ime Cibosa, i cijele utakmice, bio je Tomislav Zubčić sa sjajnom statistikom – 17 poena, 9 skokova, 3 ukradene lopte, 2 asistencije. Isto toliko postigao je Bogdanović, ali kao i Draper, većinu u prvom poluvremenu. Odličnu podršku pružio je Pankracije Barać, 16 poena, 4 skoka, 3 ukradene lopte.
U nedjelju nas čeka uzbudljiv nastavak…

Autorica: Sonja Mihajlović