U sklopu poluzavršnice, juniorska momčad Cibone upisala je pobjede protiv Vrijednosnica Osijek, Kvarnera i Dubrovnika.

Juniorska momčad pod vodstvom trenera Luke Kralja osvojila je poluzavršni turnir koji se održao u Osijeku, točnije Gradskom vrtu, čime je osiguran plasman na Final Four. Uz Cibonu, svoje mjesto na završnici osigurali su još Zadar, Dubrava te Cedevita Junior.

Dio momčadi još je četvrtak navečer proveo na parketu u susretu četvrtfinala FAVBET Premijer lige protiv Zaboka, da bi u sljedeća tri dana odigrali još tri utakmice, prije nego će se vratiti seniorima u ponedjeljak. Stoga, bilo je jasno da će trener Kralj biti primoran rotirati te pokušati odmoriti glavne igrače. U Osijek se stiglo tijekom podnevnih sati u petak, a već pred večer slijedio je prvi susret protiv Vrijednosnica Osijek, domaćina.

U sva tri susreta igrači su reagirali na pravi način, protiv Vrijednosnica je upisana pobjeda 95-70, protiv Kvarnera 89-65, a protiv Dubrovnika 90-52.

‘Prije svega čestitam svojim igračima na plasmanu na završnicu prvenstva Hrvatske, smatram da se kvalitetom zaslužuju naći ondje. Sve tri utakmice smo dobili uvjerljivom razlikom, najviše smo se pripremali upravo za domaćina, Vrijednosnice Osijek koje smo smatrali glavnim konkurentom za osvajanje turnira, a tako se i pokazalo. U subotu i nedjelju smo nastavili s uvjerljivim pobjedama gdje smo uspjeli odmoriti juniore koji participiraju u seniorskoj ekipi zbog doigravanja. Čestitam im još jednom na angažmanu, na uspjehu, na doprinosu te želim da ostanu zdravi jer nas očekuju završnice i da nastave dobro trenirati i raditi.’ – rekao je trener Luka Kralj po završetku turnira.