Cibona će u petak, 12. travnja, u sklopu 30. kola FAVBET Premijer lige gostovati na Gripama gdje ih čeka Split

Košarkaši Cibone na Gripe dolaze odraditi utakmicu koja za njih nema rezultatskog značaja, jer pobjedom Zadra protiv Cedevite Junior u četvrtak, osigurana je treća pozicija uoči doigravanja. Utakmica je to u kojoj bi mogli vidjeti dobru minutažu mladih snaga Vukova, pogotovo nakon zdravstvenih problema koji su posljednjih dana pogodili momčad.

Cibona i Split ove sezone odigrali su četiri međusobna susreta, u dva susreta u Draženovom domu pobjedu je odnijela po jednom svaka momčad, dok su u dva susreta na Gripama pobjede odnijeli Vukovi. 

‘Nema puno nepoznanica između naše dvije ekipe, igrali smo već četiri puta s njima tako da se obostrano jako dobro poznajemo. Split je jedan od pretendenata za naslov prvaka Hrvatske uz Zadar. Mi u toj utakmici moramo biti čvršći i agresivniji s obzirom na mladost s kojom raspolažemo kako bi mogli konkurirati kvalitetnoj ekipi kao što je Split.’ – rekao je Dino Repeša, trener KK Cibona u najavi.

Cibona će na Gripama zaigrati bez kapetana Krešimira Radovčića, kao što je to bio slučaj i na Baldekinu u utorak, i fokus je prije svega u preostalim utakmicama regularnog dijela prvenstva izbjeći ozljede.

‘Čeka nas još jedno teško gostovanje u Splitu, iako s njima imamo pozitivan omjer ove sezone, u ovim okolnostima u kojima jesmo trenutno, teško da možemo očekivati pobjedu. Idemo dolje probati pružiti maksimum, podijeliti minutažu te najvažnije sačuvati se od ozljeda.’ – rekao je Ivan Majcunić.

Utakmica se igra u Maloj dvorani Gripe s početkom u 20:00 sati uz prijenos na MAX Sport kanalu.