Cibona se i dalje nada doigravanju regionalne AdmiralBet ABA lige, pod ‘Toranj’ dolazi Igokea.

U sklopu pretposljednjeg 25. kola AdmiralBet ABA Lige, Cibona će u subotu, 30. ožujka s početkom u 21:00 sat ugostiti u Draženovom domu Igokeu. Važan je to susret za Vukove, jer samo s pobjedom ostaju u utrci za doigravanje regionalne lige u kojoj su još i Split, SC Derby te Borac.

‘Slijedi nam Igokea, to je ekipa koju poznajemo jako dobro. Igrali smo već ove sezone s njima, makar su tada bili u drugačijem sastavu, imali su nekoliko odlazaka u ekipi. Međutim, i u ovakvom sastavu uspjeli su izboriti plasman u playoff ABA lige što je za sav respekt. Doveli su za nas poznato lice, za poziciju jedinice Gorana Filipovića, znamo koliko je on agresivan, koliko može napraviti problema u pritisku na loptu i koliko posjeduje brzinu u probijanju, na prvom koraku je jako opasan. S obzirom na našu situaciju na ljestvici, još je sve otvoreno i znamo da s potencijalne dvije pobjede imamo šanse za playoff. Moramo vjerovati u to i vjerujem da uz pomoć naših navijača imamo šanse, i da uz njihovu podršku završimo ovu sezonu regionalne lige u što boljem svjetlu.’ – rekao je trener KK Cibona, Dino Repeša.

Igokea je sezonu u regionalnoj ligi otvorila na odličan način, ostvarili su devet pobjeda u prvih 11 susreta, ali onda u nastavku sezone u 13 utakmica upisuju samo tri pobjede i čak deset poraza, među kojima je i onaj od Cibone u Laktašima. 

Cibona bi se upravo pobjedom u subotu našla u odličnoj situaciji, na jednu pobjedu od SC Derbyja i Splita s kojima ima 4-0 u međusobnim susretima, i čekala bi završetak kola da se poklope ostali rezultati.

‘Očekuje nas teška utakmica protiv Igokee koja je fizički zahtjevna ekipa, mi dolazimo u dobrom ritmu nakon pobjeda protiv Splita u regionalnoj ligi te Dubrovnika i Dinama u domaćem prvenstvu. Mislim da smo se dobro pripremili, i vjerujem da bodovi ostaju u Zagrebu!’ – rekao je Domagoj Proleta u najavi utakmice.

Utakmica je na rasporedu u 21:00 sat u Košarkaškom centru Dražen Petrović, a ulaznice se mogu nabaviti putem platforme ulaznice.hr ili na blagajni dvorane uoči početka.