Cibona porazom od Igokee ostala bez šansi za doigravanje u regionalnoj AdmiralBet ABA ligi

U sklopu 25. kola AdmiralBet ABA Lige, Cibona je poražena u Draženovom domu od Igokee rezultatom 71-77. Bila je to utakmica u kojoj je Igokea u nekoliko navrata stjecala prednost, a Cibona hvatala zaostatak, u čemu je i uspjela pred kraj prvog poluvremena, ali u drugom više nije bilo snage za izvući pobjedu. 

Dino Repeša i dalje je odsutan zbog lakših zdravstvenih problema, Cibonu je stoga s klupe poveo Bariša Krasić, a odlučio se za petorku Krešimir Radovčić, Jakov Mustapić, Domagoj Proleta, Aleksandar Aranitović, Matej Bošnjak. S druge strane, trener gostiju, Vladimir Jovanović odlučio se za petorku Kosta Kondić, Goran Filipović, Marko Jošilo, Dragan Milosavljević, Jackie Carmichael.

Početak prve četvrtine bio je izjednačen, igralo se koš za koš sve do polovice (11-11) kada Igokea radi seriju 0-8 i odlazi na osam poena prednosti (11-19). Do kraja četvrtine, Cibona je pokušala smanjiti rezultat, ipak u tome nije uspjela pa se na prvi odmor odlazi s rezultatom 15-22.

U nastavku je Cibona zaigrala puno bolje, u prve tri minute postiže 12 poena, trice su ugradili Majcunić i Bundović, pa se Cibona vraća potpuno u egal (26-28). Cibona je nastavila s dobrom igrom, i tako tri minute prije kraja preokreće rezultat i dolazi do prednosti (33-31) koju je do kraja poluvremena i sačuvala (37-36).

Treću četvrtinu bolje su otvorili gosti, serijom 5-14 izjednačili su najveću stečenu prednost iz prve četvrtine +8 (42-50), ali Cibona uzvraća dvjema tricama Aranitovića te košem Perasovića za 50-50. Ipak, do kraja je Igokea uspjela steći prednost od šest poena uoči posljednjih deset minuta (52-58).

Posljednja četvrtina nije dobro počela za Vukove, gosti su imali koš, nesportski faul, slobodna bacanja, novi napad, slobodna bacanja, sve u jednom napadu. Na kraju su iz svega došli do ‘samo’ tri poena, ali napad kasnije Kondić zabija tricu za velikih +12 gostiju devet minuta prije kraja. Gosti su u posljednjih pet minuta ušli s prednošću 58-69, uslijedila je serija Cibone 10-2 za potpuni povratak u utakmicu, ali u posljednje dvije minute bolje je reagirala Igokea te dolazi do pobjede 70-77.

‘Rekao sam u najavi utakmice da će ovo biti specifična utakmica, nije bilo lako ni nama u ovoj skraćenoj rotaciji, ali i ekipi Cibone koja je iz mjeseca u mjesec u teškoj situaciji s kadrom. Oni su prije dva dana igrali utakmicu protiv Dinama i to se vidjelo danas da nisu imali snage da izdrže do kraja. Nama je bilo teško da pronađemo igru, izgubili smo 20 lopti, ali na kraju smo preko individualne kvalitete uspjeli doći do pobjede i čestitam igračima. Ciboni želim da se što prije stabilizira, izađe iz svih ovih problema koje ima i da napokon bude ono što treba biti, a to je najbolja ekipa u Hrvatskoj.’ – rekao je trener Igokee, gospodin Vladimir Jovanović.

‘Prije svega čestitke Igokei na zasluženoj pobjedi, oni su od samog početka utakmice bili u brzini više nego mi, bili su puno čvršći, puno agresivniji. Mi nismo imali problema postaviti napad, imali smo problem s njihovom agresivnom igrom i preuzimanju u obranu. Kasnije smo pred kraj nešto i pokušali, došli smo u egal, ali nismo uspjeli do kraja to. Nismo imali energiju koja je potrebna da bi se dobila ovakva jedna agresivna momčad, a to je posljedica ritma, ovo nam je četvrta utakmica u posljednjih osam dana. Čestitke momcima na požrtvovnosti, i čestitke Igokei na zasluženoj pobjedi.’ – rekao je trener Cibone, gospodin Bariša Krasić.