Košarkaši Cibone poraženi su u Beogradu od Mege u vrlo zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici.

U sklopu 22. kola AdmiralBet ABA Lige, košarkaši Cibone poraženi su na gostovanju u Beogradu kod Mege rezultatom 80-76. Bio je to vrlo izjednačen susret, pogotovo kroz prvo poluvrijeme koje završava s rezultatom 40-38. U trećoj četvrtini Mega je stekla osjetniju prednost, ali Cibona početkom posljednje dionice velikom serijom 16-3 vraća utakmicu u egal, u kojem je put do pobjede ipak pronašla domaća ekipa.

Dino Repeša utakmicu je započeo s petorkom Krešimir Radovčić, Ivan perasović, Aleksandar Aranitović, Tomislav Buljan, Matej Bošnjak. S druge strane, trener KK Mega, Marko Barać odlučio se za petorku Andrija Jelavić, Nikola Đurišić, Lovro Gnjidić, Uroš Plavšić, Timotej Malovec.

Utakmicu je bolje otvorila domaća ekipa, nakon dvije minute igre Mega je na dva posjeda prednosti (7-2), a nakon šest minute igre već je osjetnijih 14-6. Tu se ipak Cibona probudila koja odgovara s 11-6 i smanjuje zaostatak na prihvatljivih -3 (20-17). Već nakon prve minute u drugoj četvrtini, Cibona je nastavila s boljom igrom te prvi put povela na utakmici 20-21, a do kraja poluvremena gledali smo koš za koš pa se na veliki odmor odlazi s 40-38 za Megu.

Drugo poluvrijeme Mega je odlično otvorila, serijom 11-4 dolazi do tada najvećih +9 (51-42). Smanjila je potom Cibona koševima Mustapića i Aranitovića na samo pet poena zaostatka, ali odmah i mega uzvraća serijom 8-1 za velikih +12 (59-47). I kada se činilo da se utakmica, lomi, Proleta i Mustapić dvjema tricama vraćaju Cibonu na šest poena zaostatka da bi Đurišić sa zvukom sirene vratio prednost Mege na +9 (64-55). 

Četvrtu četvrtinu Cibona je otvorila odličnom obranom, a u napadu je napokon proradio šut za tri poena. Mustapić i Proleta nastavili su gdje su stali krajem treće četvrtine i s četiri trice donose preokret, a da bi pet minuta prije kraja Bošnjak podebljao seriju i prednost Cibone na 16-3, odnosno +4 (67-71). Međutim, Cibona je tu stala, četiri minute prije kraja Majcunić je pogodio posljednji koš iz igre za Cibonu (70-73), dok je Mega serijom 10-3 vratila prednost na svoju stranu i upisala pobjedu. 

‘Čestitao bih ekipi Mege na pobjedi, bila je to teška utakmica i nažalost nismo imali dovoljno energije, što je posljedica teškog ritma. Loše vraćanje u obranu i 16 poena Mege iz protunapada rezultat je tog umora, dok smo mi zabili samo tri, a inače trčimo dobro. Međutim, i kad smo bili na -12, vjerovali smo, imali smo i vodstvo četiri razlike. Na kraju nismo realizirali neke bitne šuteve, Mega je bila mirna s linije slobodnih bacanja i to je odlučilo. Idemo dalje, pripremamo se za utakmicu domaćeg prvenstva, a nakon toga čekamo Crvenu zvezdu u nedjelju.’ – rekao je Dino Repeša po završetku susreta.