Cibona u četvrtak pod ‘Tornjem’ traži osvetu protiv Zaboka za poraz u drugom krugu prvenstva.

U sklopu 24. kola FAVBET Premijer lige, Cibona će u četvrtak, 14. ožujka, u Košarkaškom centru Dražen Petrović ugostiti KK Zabok. Bit će to treći susret ove dvije ekipe u regularnom dijelu sezone, u prvom susretu Cibona je slavila u Zaboku sa 78-89 s, dok je Zabok odnio pobjedu u drugom susretu odigranom pod ‘Tornjem’ rezultatom 83-89.

‘Zabok poznajemo jako dobro, nedavno smo igrali i znamo što nas čeka. Imamo jedan trening za pripremu te se nadam da će nam jedan dan odmora nakon deset dana donijeti svježine koja nam je neophodna. Za razliku od zadnje utakmice koju smo igrali protiv Zaboka imat ćemo Aranitovića, Pavkovića i Katanovića te očekujem puno agresivniju obranu nego što je to bio slučaj u posljednjem susretu gdje je Cinac činio što je htio.’ – rekao je Dino Repeša, trener KK CIbona, u najavi utakmice.

Sigurno je da Vukove očekuje još jedna teška utakmica, Zabok je u posljednjih devet susreta upisao šest pobjeda, a u posljednjem kolu svladali su i Cedevitu. Ove sezone uz pobjedu protiv Cibone ističe se i pobjeda protiv Splita. Filip Ferderber u najavi je kao najjače strane Zaboka istaknuo trenera, Dinu Cinca te dobro izbalansiranu momčad.

‘Vrlo respektiramo Zabok, iako se nalaze u srednjem dijelu ljestvice Premijer lige, dokazali su da svakog mogu iznenaditi, pa tako i Cedevitu, i Split i nas. Imaju odličnog trenera i izbalansiranu momčad na svim pozicijama. Istaknuo bih Dinu Cinca kao njihovu najveću opasnost po naš kos. Ove sezone imamo sa njima score 1:1 i dobro se sjećamo obje utakmice. Vracamo se umorni iz Beograda, ali svi koji će igrati dat će svoj maksimum, kako bi se vratili u pobjednički ritam. Znanja sigurno imamo, a vjerujemo da ćemo imati i snage odnijeti pobjedu. Pozivam navijače da nas podrže, a mi ćemo se odužiti angažmanom i pobjedom.’ – rekao je Ferderber.

Utakmica se prema rasporedu igra s početkom u 18:00 sati, a ulaznice se mogu kupiti putem platforme ulaznice.hr ili na blagajni dvorane uoči početka.