U sklopu 22. kola AdmiralBet ABA Lige, Cibonu u ponedjeljak, 11. ožujka, očekuje susret protiv Mege. 

Pred Vukovima je u ponedjeljak, 11. ožujka, važan susret u sklopu AdmiralBet ABA lige, gostuje se u Beogradu, a protivnik je Mega. Pobjedom u Beogradu, Cibona bi i matematički, četiri kola prije kraja, ostvarila zacrtani cilj uoči početka sezone, a to je izbjegavanje jedne od posljednje dvije pozicije.

Taj cilj premašen je, i Vukovi se trenutno imaju pravo nadati i da mogu izboriti poziciju koja vodi u doigravanje, a optimizam za ponedjeljak daje i odlična predstava prikazana protiv SC Derbyja u posljednjem kolu. Otegotna okolnost svakako je raspored utakmica koji nije dozvolio kvalitetniju pripremu, jer Vukovi su direktno iz Sinja krenuli za Beograd, a tu su i problemi s virozom koja je poharala momčad.

‘Slijedi nam Mega, nismo imali baš vremena za pripremu, ali takav je raspored, a na nama je da damo svoj maksimum. Imali smo dosta problema proteklog tjedna s temperaturama i virozama te još nismo trenirali kompletni zadnjih šest dana.’ – rekao je za početak Dino Repeša.

Mega je u dosadašnjem dijelu sezone upisala 11 pobjeda i deset poraza te drže sedmu poziciju na tablici. U posljednja dva kola bili su izuzetno uvjerljivi, protiv Krke ubacili su 106 poena, a protiv Mornara 101. Međutim, i Cibona je u dobrom ritmu, i protiv SC Derbyja i Krke u posljednja dva kola također je bila uvjerljiva. Stoga, jasno je da nas očekuje jedna jako dobra utakmica u Beogradu.

‘Uvjeren sam da ćemo na krilima dobre igre koju smo prikazali u proteklim susretima nastaviti gdje smo stali. Igramo protiv jedne jako kvalitetne ekipe koja posjeduje izuzetan talent, jako su agresivni, dobri su na skoku i u tranziciji te moramo odgovoriti toj energiji ako mislimo dovesti utakmicu u egal i pokušati dobiti.’ – rekao je trener KK Cibona, Dino Repeša u najavi.

Domagoj Proleta u najavi je posebno istaknuo Uroša Plavšića koji je ove sezone na prosjeku od 16 poena i sedam skokova u regionalnoj ligi, te je naglasio da očekuje jednu fizički zahtjevnu utakmicu.

‘Mega je jedna jaka ekipa, mlada ekipa i očekuje nas jedna fizički zahtjevna utakmica. Imaju jako dobre pojedince, a istaknuo bih posebno centra Plavšića koji jako dobro trči cijeli teren tako da ćemo sigurno imati jako puno posla oko njega. Mi smo nakon reprezentativne pauze protiv SC Derbyja odigrali jednu jako dobru utakmicu, igrali smo dobru košarku i to možemo iskoristiti kao motiv za ponedjeljak. Spremni smo za utakmicu, mi idemo jako i nemamo što izgubiti.’ – rekao je Proleta.

Utakmica je na rasporedu u ponedjeljak, 11. ožujka, u Sportskoj dvorani Ranko Žeravica u Beogradu s početkom u 21:00h, uz prijenos na Arena Sport 1 kanalu.