KA Mrav – KK Cibona 80-93

(11-36, 25-21, 25-18, 19-18)

Kadeti Cibone slavili su u sklopu 9. kola Jedinstvene kadetske lige protiv Košarkaške akademije Mrav rezultatom 80-93. Bio je to važan susret za momčad Luke Kralja, jer Mravi su ekipa koja pretendira za Final Four.

Veliko pojačanje za Luku Kralja bio je svakako Borna Katanović, a uz njega za Cibonu su startali još Bruno Bubalo, Lovro Šimundža, Matija Bačani i Matija Crnogorac. S druge strane, trener Mrava, Tomislav Milković utakmicu je započeo s petorkom Marin Gerovac, Stipe Obradović, Tomislav Juraj Vučković, Marko Marić i Ivan Delalija.

Ono što je na startu sezone bila velika boljka ekipe, trener Luka Kralj je sada pretvorio u ‘ubojito’ oružje, a to je ulazak u utakmicu. Cibona je još jednom otvorila utakmicu furiozno, nakon tri minute igre rezultat na semaforu je 0-12, a do kraja četvrtine već je gotovo nedostižnih +25 (11-36). 

U nastavku su Mravi pokušavali smanjiti zaostatak i vratiti se u utakmicu, ali na svaku prijetnju Cibona je imala odgovor pa se na poluvrijeme otišlo s 36-57. U trećoj četvrtini najbolji period Mravi su imali u posljednje tri minute kada zaostatak od 20 poena (51-71) serijom 10-4 smanjuju na samo 14 (61-75). Nada za domaćina tinjala je u tom trenutku da bi se mogli vratiti u utakmicu, ali Cibona je posljednjih deset minuta odradila rutinski te nije dozvolila suparniku nikakvu šansu za povratak. 

‘Savršeno zatvaranje prvog kruga prvenstva za nas, još jedna pobjeda, ovaj put na gostovanju protiv Mrava. Fantastično smo otvorili utakmicu, bili smo iznimno rastrčani, raspucani, dobro smo otvarali šuteve i iste pogađali. Kasnije nije bilo lagano održavati prednost, pogotovo zbog promjene ritma i izmjene igrača, a na kraju i ekipa Mrava je jako dobra. Presretan sam sa savršenim scoreom u prvom krugu, apsolutno čestitke svim igračima koji su zaista heroji, pogotovi ovi koji su opterećeni i brojem utakmica, i putovanjima. Herojski se ponašaju, igraju i zaslužuju imati ovaj score i biti prvi u ovom dijelu prvenstva na tablici. Nije posao gotov, idemo dalje, ali svakako nam je situacija lakša sada, i nadam se ovakvom nastavku.’ – rekao je Luka Kralj, trener KK Cibona.

Cibona je tako upisala svoju devetu pobjedu u prvenstvu te uvjerljivo ‘juri’ prema završnici i prvoj poziciji na kraju regularnog dijela.