KK Cibona – KK Zadar 70-67

(17-14, 23-14, 13-21, 17-18)

U sklopu 7. kola Jedinstvene pretkadetske lige, Cibona je u Košarkaškom centru Dražen Petrović ugostila rivale iz Zadra te slavila rezultatom 70-67. Bila je to vrlo zanimljiva utakmica pred 150 gledatelja, Cibona je bila bolja kroz prvo poluvrijeme, Zadar kroz drugo, ali u trenucima odluke više koncentracije pokazala je ekipa Roka Anzulovića.

Roko je na početku na parket poslao petorku Ivan Zadković, Ante Garac, Vito Šaravanja, Vito Kovačević i Matej Anić-Ćurko. S druge strane, Ivan Bais, trener Zadra, odlučio se krenuti u utakmicu s petorkom Ante Gambiroža, Luka Jerak, Frane Bajković, Luka Žunić, Frane Bačić.

Prva četvrtina bila je u potpunosti izjednačena, igralo se koš za koš s četiri izmjene vodstva, a prednost je na kraju ipak pripala Ciboni (17-14). Drugu četvrtinu košem je otvorio Zadar, ali potom je uslijedila velika serija Cibone 15-2, Zadar je u šest minuta iz igre postigao tek četiri poena i semafor četiri minute prije kraja prvog poluvremena pokazuje velikih +14 za momčad Roka Anzulovića (32-18).

Zadar je pokušao smanjiti prednost do odmora, minutu prije kraja dolaze do prihvatljivijih osam poena zaostatka, ali onda Vito Šaravanja prvo realizira svoj šut za dva, a potom i prekrasnom blokadom na centru nad Gambirožom krade loptu, odlazi u kontru i postavlja konačnih 40-28 pred odmor.

Zadar je u nastavku zaigrao obrambeno puno bolje, a u napadu se posebno istaknuo Luka Jerak koji je realizirao čak tri svoja šuta za tri poena. S 21-13 gosti su se u potpunosti vratili u utakmicu te se u posljednjih deset minuta utakmice ulazi s rezultatom 53-49 za Cibonu.

Osam minuta prije kraja utakmice Zadar je s 5-0 došao i do svoje prve prednosti na utakmici nakon prve četvrtine (54-53), ali Cibona odgovara i vraća prednost na svoju stranu. Igralo se potom koš za koš, a dvije minute prije kraja Frane Bajković tricom donosi Zadru prednost 67-63. Zadar potom promašuje ključne šuteve, gubi dvije lopte, a na drugoj strani ukazao se fenomenalni Ante Garac koji sa šest vezanih poena okreće utakmicu i donosi Ciboni pobjedu 70-67.

‘Teška, zahtjevna utakmica i ta neka nekarakternost iz jučerašnjeg prvog poluvremena se pokazala i danas. Cibona je igrala bez dva igrača iz prve petorke, očekivali smo pobjedu, nadali smo se, ali s ovakvim pristupom ne možemo dalje.’ – rekao je trener Zadra, Ivan Bais.

‘Čestitke dečkima na stvarno velikoj i lijepoj pobjedi. Što se same utakmice tiče, prvo poluvrijeme je bilo baš dobro s naše strane i ono što smo naglašavali, dok imam skok možemo parirati i biti tu, imali smo i prodor igru. Drugo poluvrijeme smo počeli patit u skoku, bili smo statični, ali na kraju mi je drago što je ekipa pokazala karakter i uspjela okrenuti zaostatak od četiri poena. Pobjeda je još veća jer smo je ostvarili bez dva igrača iz petorke, čestitke Zadru, čestitke mojim dečkima jer mislim da im ova pobjeda može biti putokaz za dalje.’ – rekao je Roko Anzulović, trener KK Cibona.

Najbolji u redovima Cibone bio je Ante Garac s 31 poenom i deset skokova, a pratio ga je Vito Šaravanja s 15 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Kod Zadra su se istaknuli Frane Bajković s 20 poena i 12 skokova te Luka Jerak s 18 poena odnosno čak šest trica.