KK Cibona – KK Zadar 91-62 (21-11, 22-14, 29-16, 19-21)

Kao uvertira u veliko finale Kupa Krešimir Ćosić, kadeti Cibone i Zadra susreli su se u sklopu 6. kola Prvenstva Hrvatske za kadete u Draženovom domu. Bila je to jednosmjerna utakmica od samog početka, Cibona je pokazala ipak kvalitetu više, prednost je iz minute u minutu rasla do kraja utakmice, te slavi rezultatom 91-62.

Trener Cibone, Luka Kralj odlučio se za petorku Bruno Bubalo, Jere Jakić, Matija Bačani, Mislav Graovac, Borna Katanović. S druge strane, trener Zadra, Marko Trninić na parket je poslao petorku Matej Mamić, Luka Bičić, Karlo Gobin, Šime Grbin, Alexander Božiković.

Cibona je utakmicu otvorila baš onako kako je i trener Kralj priželjkivao, nakon nešto lošijih ulazaka u utakmice u prethodnim kolima, Vukovi su prošlog vikenda protiv Dubrovnika popravili taj dio i preslikali ga na današnji susret. Nakon pet minuta igre, Cibona je imala već osjetnijih +9 (11-2), a što je do kraja prve četvrtine povećala na +10 (21-11). 

Niti u drugoj četvrtini gosti iz Zadra nisu imali rješenja za odličnu obranu Cibone, a niti napad nije puno lošiji. Prednost Vukova rasla je kako vrijeme odmiče i na poluvrijeme se odlazi s velikih +18 (43-25). U trećoj četvrtini mladi Vukovi još su se više raspucali, postignuto je čak 29 poena, primljeno samo 16 i s +31 utakmica je već bila riješena. Posljednjih deset minuta bilo je samo odrađivanje posla i Cibona je tako i dalje ostala neporažena nakon šest odigranih utakmica u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Najbolji u redovima Cibone bio je Borna Katanović s 23 poena, tri skoka i tri asistencije, a pratio ga je Jere Jakić s 22 poena, osam skokova i četiri asistencije.

‘Čestitke Ciboni na zasluženoj pobjedi, s Katanovićem u sastavu to je ekipa koja dominira ovom ligom, i nažalost tako je bilo i danas. Držali smo se koliko smo mogli, tako da mislim da je danas kvaliteta Cibone i naš velik broj izgubljenih lopti presudilo utakmicu. Bili smo nedovoljno čvrsti u obrani, jednostavno nemamo tijela kakva ima Cibona, njihov size je iznad kompletne kadetske lige i mi tome nismo danas mogli parirati.’ – rekao je Marko Trninić, trener KK Zadar.

‘Još jedna pobjeda, ovaj put protiv Zadra, apsolutno sve čestitke mojim dečkima, bili su sjajni cijelu utakmicu, vodili smo od početka do kraja. Treća četvrtina bila je po mom guštu, sjajna prije svega obrambeno, trčanje i bili smo pucački raspoloženi. Idemo na pauzu sa 6-0, zadovoljni, sretni, a Zadru želim sve najbolje u nastavku sezone, a mojim igračima da ostanu zdravi, dobri i da nastavimo ovako raditi i dalje.’ – rekao je Luka Kralj, trener KK Cibona po završetku utakmice.

KK Cibona – Bruno Bubalo (13), Jere Jakić (22), Matija Bačani (15), Mislav Graovac (4), Borna Katanović (23), Lovro Šimundža, Luka Grubić, Dominik Marčetić, Martin Salamunić (6), Šimun Stipić (8).

KK Zadar – Matej Mamić, Luka Bičić (14), Karlo Gobin (3), Šime Grbin (9), Alexander Božiković (10), Luka Gulan (3), Lovre Odvitović (5), Luka Šljaka, Filip Bilokapić (8), Frane Ročak, Filip Crnković (7).