Vukovi su ostvarili pobjedu protiv Dubrave u sklopu 21. kola FAVBET Premijer lige nakon reprezentativne stanke.

Cibona u sklopu 21. kolu Favbet Premijer lige uvjerljivo svladala ekipu Dubrave nakon zanimljive utakmice rezultatom 71-53. Utakmicu je obilježila odlična skakačka večer Filipa Bundovića, 18 skokova. Također, ovo je bila oproštajna utakmica Domagoja Vukovića koje je u ovoj teškoj sezoni bio važan faktor u igri Cibonu. Hvala mu na svemu i želimo mu svu sreću u nastavku karijere. 

Cibona utakmicu počinje petorkom: Krešimir Radovčić, Ivan Majcunić, Ivan Perasović, Filip Bundović i Aleksandar Aranitović, dok je Dubrava započela petorkom: Karlo Vragović, Dario Kuzmanović, Kenan Karahodžić, Jean-Francois Rajaofera i Andrej Matić

Prvih pet minuta utakmice igralo se koš za koš i izgledalo je da će utakmica biti izjednačena. No, Vukovi ubrzo dižu intenzitet igre i odlaze u prvu veću prednost od +8. Bundović igra odličnu prvu četvrtinu čvrstom igrom pod košem gdje ga igrači Dubrave ne uspijevaju čuvati. S druge strane Kuzmanović predvodi ekipu gostiju sa šest poena, dvije trice. Cibona već u ovoj četvrtini uvodi mlade igrače pošto su uspjeli nametnuti svoj ritam igre i završili četvrtinu s rezultatom 21-11.

Drugu četvrtinu Dubrava otvara malo jačim ritmom i nakon pola vremena igre dolaze na -7. Glavni akter Dubrave bio je Andrej Matić koji zabija 10 poena. Sani unatoč velikom trudu Dubrave drži Cibose u prednosti, zabija sedam poena. Dvije minute Cibona koristi challenge i iskorištava to vrijeme da poslože igru. Nakon uspješnog challengea Vukovi odigravaju jednostavan, ali uspješan napad pick-and-rolla te kradu loptu i odlaze na +13. Dubrava u završnici krade loptu i skoro uspijeva smanjiti prednost na manje od 10 poena, ali ne iskorištavaju priliku. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 41-27.

Obje ekipe u treću četvrtinu ulaze hladne glave i odlučni da utakmicu odvedu u svojem smjeru. Nakon sedam minuta igre rezultat četvrtine je 9-8 za Cibonu. Obje ekipe odigrale su čvrstu obranu, ali pojedini igrači uspjeli su individualnim akcijama igru zanimljivom. Karlo Vragović za Dubravu zabija osam poena, dok za Cibonu zabijaju Bundović, Radovčić i Majcunić. Četvrtina završava rezultatom 55-42

Četvrta četvrtina otvorena je sa sedam trica, četiri Cibone i tri Dubrave. Cibona kontrolira utakmicu i sigurno ju vodi kraju, unatoč naporima Dubrave da stignu rezultat. Kako vrijeme ističe, smiruje se i intenzitet igre te treneri uvode mlade igrače da privedu utakmicu kraju. Utakmica završava rezultatom 71-53.  

‘Čestitam prije svega Ciboni na zasluženoj pobjedi, danas su jednostavno bili bolja momčad, svoju su kvalitetu pokazali u gotovo svim aspektima igre. Imali su više skokova, asistencija i tako dalje… Na nama je da radimo dalje, da treniramo i tražimo svoje prilike u sljedećim utakmicama.’ – rekao je Marijan Bagarić, trener KK Dubrava. 

‘Slažem se s našim trenerom, mislim da je najveća razlika bila u izgubljenim loptama gdje je Cibona dolazila do laganih poena. Kasnije smo se probali vratiti, međutim, nažalost nismo uspjeli i čestitam Ciboni na pobjedi.’ – rekao je Filip Paponja, igrač KK Dubrava po završetku susreta.

‘Čestitao bih dečkima na još jednoj pobjedi, nije bilo lako unatoč tome što na kraju imamo plus 18. Definitivno smo od prve minute bili maksimalno spremni i motivirani što pokazuje naša današnja obrana gdje smo primili svega 53 poena s time da je Dubrava zabila 13 trica. Dugo nisam vidio da jedna ekipa zabije svega šest dvica u 40  minuta. To govori o našoj kompaktnosti u obrani i koliko smo  bili koncentrirani. Zabili su neke teške šuteve te su se vratili na minus osam u zadnjoj četvrtini. Međutim, s tom energijom i prije svega skokom, odnosno 11 napadačkih, kontrolirali smo utakmicu do samoga kraja.’ – rekao je Dino Repeša, trener KK Cibona.

‘Meni je sve ovo došlo dosta brzo i sve se brzo odvilo, čestitam svojim dečkima na odličnoj igri, stvarno vjerujem da oni mogu nastaviti. Žao mi je što će rotacija biti skraćena i dalje, ali stvarno verujem da mogu dobro proći u prvenstvu. Što se tiče odlaska, zahvalio bih se treneru Repeši, cijeloj upravi, čak i onima koji više nisu ovdje u klubu jer su me na kraju prošle godine primili donekle ozlijeđenoga i stvarno su mi izašli u susret. Klub mi je puno pomogao, nadam se da sam svojim igrama uzvratio jer evo moram priznat da je u klubu atmosfera stvarno obiteljska i lijepa te sam se stvarno lijepo osjećao svaki dan, svaki trening, svi su mi uvijek izlazili u susret. Iznimno sam zahvalan svima, čak i oko izlaska, pri čemu je klub pokazao maksimalnu korektnost tako da još jednom hvala svima.’ – rekao je Domagoj Vuković po završetku utakmice te se ovom prilikom i oprostio od suigrača.

Cibona: Filip Bundović (19), Krešimir Radovčić (17), Aleksandar Aranitović (16), Ivan Majcunić (12), Filip Ferderber (3), Ivan Perasović (3), Jere jakić (2), Zvonimir Kujundžić, Domagoj Vuković, Josip Krizmanić, Matej Crnogorac.

Dubrava: Andrej Matić (15), Karlo Vragović (13), Filip Paponja (11), Dario Kuzmanović (6), Kenan Karahodžić (6), Filip Kalajžić (2), Jean-Francois Rajaofera, Niko Rimac, Mateo Vidović, Toni Ročak.