U sklopu 22. kola FAVBET Premijer lige, u subotu, 2. ožujka, Cibona igra u gostima protiv Šibenke 

Cibona u subotu gostuje na Baldekinu kod Šibenke, jedine ekipe u domaćem prvenstvu protiv koje ne znaju za pobjedu. Očekuje se teška utakmica, posebno zbog okolnosti u kojima se našla ekipa nakon odlaska Vukovića i vraćanje na rotaciju od samo pet igrača. Svjestan težine utakmice je i trener Repeša, a očekuje dobru atmosferu koja će dodatno pridonijeti težini susreta. No, unatoč svim preprekama i problemima vjeruje u svoju ekipu kojoj ne manjka motivacije i radnih navika. 

’Očekuje nas težak susret jer igramo s još skraćenijom rotacijom seniora, bit će nas pet. Igramo protiv izuzetno raspoloženog protivnika koji igra jako dobro. S dolaskom Pandže prikazuju dobru i kvalitetnu košarku, a neće biti lako jer pretpostavljam da će dvorana biti puna. Što se tiče nas, ohrabrujuće je da unatoč skraćenoj rotaciji dečki treniraju jako dobro i motivirani su. Rade na maksimumu njihovih mogućnosti iz dana u dan i to je dobar signal. Dečki vjeruju da možemo pobijediti unatoč teškoj situaciji u kojoj jesmo. ’ – rekao je Repeša.

Veću odgovornost u nastavku sezone stavlja se i na ramena mlađih igrača od kojih se očekuje veći doprinos ekipi, a nema sumnje da će dati sve od sebe. Također, dobra vijest je da se vraćaju još dvije mlade nade Cibosa koje će upotpuniti rotaciju.

  ‘Očekujem neke minute za Ferderbera i Kujundžića koji moraju dati doprinos ako mislimo pobijediti utakmicu. Druga ohrabrujuća stvar je dolazak Borne Katanovića i Josipa Pavkovića koji će nam se pridružiti u domaćem prvenstvu nakon Šibenika. Vjerujem da ćemo s njima biti konstantniji u utakmicama domaćeg prvenstva.’ – u nastavku je izjavio Repeša.

Pripreme za utakmice prošle su jako dobro, kako je izjavio trener, a i igrači su svjesni da ih očekuje težak okršaj. Unatoč lošijoj utakmici protiv Šibenke u prvom krugu, u ovu ulaze ipak odmorniji i vjeruju da mogu ispraviti greške iz te utakmice.

‘Dočekali smo malo umorni tu prošlu utakmicu protiv Šibenke, bili smo indisponirani. No, to smo brzo zaboravili, znamo njihove prednosti. Znamo sigurno da jako dobro trče, a mi moramo probat spriječiti njihovu tranziciju i ne dozvoliti da se razigraju lakim poenima.’ – zaključio je Majcunić.

Utakmica je na rasporedu u subotu, 2. ožujka, s početkom u 19:30 sati u Šibenskoj Sportskoj dvorani Baldekin