Cibona se u ponedjeljak, 22. siječnja, u sklopu 17. kola Favbet Premijer lige po treći put ove sezone susreće sa Splitom. 

Cibona se nakon dva teška kola u AdmiralBet ABA ligi okreće obvezama u domaćem prvenstvu. Pod ‘Toranj’ dolazi dobro poznati protivnik s kojim su se Vukovi već susreli dva puta te odnijeli dvije pobjede. No, ovog puta bit će to u nešto drugačijem jakosnom omjeru jer Split je vratio prošlogodišnje zvijezde Shanona Shortera i Lewisa Sullivana.

Da neće biti lako upisati i treću pobjedu nad Žutima ove sezone, svjestan je i Domagoj Vuković.

‘Pred nama je ekipa koja je trenutno u najboljoj formi što se tiče hrvatskih klubova, pogotovo nakon što su im se pridružili Shorter i Sullivan. Kompletno su pokriveni na svakoj poziciji i mislim da se moramo dobro pomučiti za uopće ponadat se nekom pozitivnom rezultatu.’ – rekao je Domagoj.

Košarkaši Splita izravan su konkurent Ciboni u domaćem prvenstvu jer upravo obje ekipe traže što bolju poziciju koja bi im donijela potencijalnu prednost domaćeg terena u doigravanju. Cibona bi drugom pobjedom nad Splićanima sebe dovela u puno bolju poziciju uoči završnog, trećeg kruga prvenstva.

‘Dva puta smo igrali ove sezone sa Splitom i oba puta smo pobijedili. U hrvatskoj ligi kada smo igrali sa skraćenom rotacijom i u regionalnoj ligi gdje smo bili kompletni što je bilo jako bitno za nas da smo došli do pobjede. Spoznaja da imamo do sada 100% učinak protiv njih sigurno nam daje jednu psihološku prednost i  samopouzdanje pred ovu utakmicu. Međutim, sutra će biti nova utakmica i te dvije ranije moramo zaboraviti i izbrisati, moramo se fokusirati na zadatke koje smo dogovorili te dati sve od sebe.’ – rekao je u najavi Bariša Krasić.

Dobra vijest za Cibonu je povratak Ivana Perasovića koji je propustio posljednju utakmicu protiv Budućnosti, a s obzirom na skraćenu rotaciju važan je dio ekipe u domaćem prvenstvu.  

‘Perasović nije trenirao zadnja dva dana, međutim sad se oporavio i više nema temperaturu i bit će spreman za sutrašnju utakmicu.’ – zaključio je za kraj Krasić.

Utakmica je na rasporedu u ponedjeljak, 22. siječnja s početkom u 19:00 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović. Ulaznice se mogu kupiti putem platforme ulaznice.hr te na blagajni dvorane uoči početka.