Cibona je u sklopu 17. kola Favbet Premijer lige upisala poraz protiv Splita u dvorani Dražen Petrović.

Cibona je u sklopu 17. kola Favbet Premijer lige poražena rezultatom 72-85, a pobjedu je odnio Split. Gosti dominiraju do zadnje četvrtine kada se Cibona budi, ali ne uspijeva doći do preokreta.

Trener Cibone Bariša Krasić odlučio je utakmicu započeti petorkom: Krešimir Radovčić, Ivan Majcunić, Aleksandar Aranitović, Ivan Perasović i Domagoj Vuković, dok se Slaven Rimac odlučio za petorku: Toni Perković, Krešimir Ljubičić, Boris Tišma, Shannon Jarod Shorter i Markel Lewis Sullivan.

Košarkaši Splita bolje su ušli u susret i poveli s deset poena razlike pa su domaćini nakon pet minuta bili primorani pozvati timeout. Raspoloženi Boris Tišma tricom i svojim osmim poenom dovodi goste na +13. Splitska je prednost do kraja četvrtine rasla i u jednom trenutku su imali i +19. Veliku seriju Žutih prekinuo je tricom Ivan Majcunić. Prva četvrtina završila je rezultatom 10-29 za Split.  

Split nastavlja drugu četvrtinu u istom ritmu i povisuje svoju prednost na 24 poena razlike. Cibona se posebno mučila sa šutom za tri poena te su nakon 15 minuta utakmice imali jednu pogođenu tricu od 12 pokušaja. Jedini raspoloženi igrači u redovima Cibone bili su Radovčić i Majcunić s 11 poena. Koševima Tonija Perkovića gosti odlaze na najveću prednost +32. Druga četvrtina zatvorena je rezultatom 30-59. 

U trećoj četvrtini Split je održavao prednost i gledali smo igru s dosta pogrešaka s obje strane.  Tricom Ante Perkušića 3:20 prije kraja žuto-crni odlaze na najveću prednost od 34 poena razlike. Cibona potom radi mini-seriju od 8-1. U zadnjim sekundama treće četvrtine Split tricom vraća vodstvo okruglih +30. 

Zvonimir Kujundžić postiže prve koševe u posljednjoj četvrtini koju Cibona fantastično otvara s 13-0. Veliku seriju Cibone prekida Tonko Vuko s dva poena. Ivan Majcunić postiže tricu za smanjenje zaostatka na 14 razlike. Cibosi su se ipak prekasno probudili i utakmica završava rezultatom 72-85 za goste iz Splita.   

Slaven Rimac, Split: “Mislim da smo odigrali maksimalno koncentrirano u prvih 20 minuta. Cibona je već u prvoj četvrtini promašila dosta situacija. Tu smo mi dobili na samopouzdanju dok su oni ušli u određenu nervozu. S obzirom na njihovu rotaciju koja je takva kakva je nisu mogli odgovoriti. Mi smo znali da ako igramo agresivno da će ta kratka rotacija doći do izražaja. To smo iskoristili i htio bih čestitati svojim igračima. Čestitao bih i Ciboninim igračima koji se iz utakmice u utakmicu bore s obzirom na okolnosti i probleme koje imaju.”

Lovre Runjić, Split: “Ja bih prvo htio čestitati Ciboni na odličnoj borbi, onda svojim momcima. Mislim da smo ušli ozbiljno u utakmicu, ozbiljno smo se pripremili nakon cijelog puta kojeg smo imali. Nisam bio s ekipom priključio sam se tek za ovu utakmicu, ali ušli smo ozbiljno, koncentrirano, znali smo da ćemo obranom dobiti ovu utakmicu i odradili smo odličan posao”. 

Dino Repeša, Cibona: “Čestitao bih protivniku na pobjedi. Bio je bolji od prve minute. Nažalost, nismo imali dubine protiv preuzimanja koje su oni igrali od prve do zadnje minute. Naši visoki igrači nisu mogli uhvatiti poziciju protiv bekova Splita. Nakon toga smo se oslanjali na vanjski šut gdje smo imali par dobrih otvorenih šuteva. Ipak ukupno smo šuterski bili totalno neraspoloženi. Sve u svemu, znamo u kojoj smo situaciji, znamo da Split iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i da će u ovakvoj kratkoj rotaciji biti jako teško parirati. Uspjeli smo u drugom, u prvom nismo i idemo dalje. Puno je još utakmica pred nama, moramo ostati pozitivni i raditi još bolje.”

Zvonimir Kujundžić, Cibona: “Htio bih čestitati momčadi Splita na odličnoj utakmici i naravno našim dečkima na borbi. Možda se zbog skraćene rotacije osjetio mali umor, ali već nastojimo u nadolazećoj utakmici protiv Cedevite dignuti glave gore i odigrati najbolje što možemo”. 

Cibona: Ivan Majcunić (24), Krešimir Radovčić (17), Domagoj Vuković (11),  Aleksandar Aranitović (9), Ivan Perasović (9), Zvonimir Kujundžić (2), Filip Ferderber, Jere Jakić, Niko Bandov, Josip Krizmanić.

Split: Toni Perković (15), Boris Tišma (14), Lewis Sullivan (12), Shannon Shorter (11), Derek Funderburk (10), Krešimir Ljubičić (8), Ante Perkušić (8), Tonko Vuko (4), Lovre Runjić (3), David Pavin, Marino Dubravčić, Mate Kalajžić.