U četvrtak, 25. siječnja, u Domu sportova Cibona i Cedevita Junior otvaraju 18. kolo Favbet Premijer lige.

Košarkaši Cibone u posljednjih pet utakmica ostvarili su tek jednu pobjedu, onu protiv Bosca, te će u četvrtak, 25. siječnja, u gostima kod Cedevite Junior tražiti prekid negativnog niza. Poraz od Splita bio je četvrti ove sezone za Vukove u domaćem prvenstvu, a u sljedećih sedam dana uz Cedevitu Junior još ih očekuju i susreti protiv Zadra i Dubrovnika.

‘U sljedećih sedam dana nas očekuju tri utakmice, trebamo se dobro pripremiti da to fizički izdržimo. U zadnje vrijeme smo pali u malu krizu, posljednje dvije utakmice smo odigrali ispod nivoa koji se očekuje od nas i cilj nam je to popraviti.’ – rekao je u uvodu Ivan Perasović, igrač KK Cibona.

I Dino Repeša, trener KK Cibona, svjestan je da će zbog zgusnutog rasporeda morati paziti kako će rasporediti minutažu igračima u sljedeće tri utakmice.

‘Što se tiče broja utakmica, očekuje nas težak raspored u kratkom periodu. Imamo Cedevitu Junior u četvrtak, pa Zadar u ponedjeljak gdje ćemo napokon biti kompletni te u srijedu Dubrovnik. Cilj je rasporediti minutažu što pametnije, a opet pokušati pobijediti u sve tri utakmice.’ – započeo je Repeša.

Cedevita Junior u dosadašnjem dijelu sezone upisala je 11 pobjeda i šest poraza, nedavno su ostali i bez Vite Kučića koji je preselio u Split, ali iz redova gostuju vjeruju kako će Austin Luke biti dostojna zamjena.

‘Oni su jedna talentirana momčad, odlazak Kučića sigurno ih je pogodio, ali doveli su zamjenu u Lukeu, amerikancu koji također ima svoje kvalitete. Igraju brzu i modernu košarku, mi moramo zaustaviti njihovu tranziciju, usporiti igru i uvesti utakmicu u naš ritam te odigrati puno čvršće i kvalitetnije nego što smo prikazali protiv Splita, pa možemo vjerovati i u pobjedu.’ – osvrnuo se Perasović na protivnika.

Repeša je u svom osvrtu na protivnika istaknuo posebno trenera, gospodina Damira Mulaomerovića, ali i igrače poput Lukea, Allena, Karačića i Rašića.

‘Cedevita Junior igra sve bolje i bolje, vidi se ruka trenera Mulaomerovića. Agresivni su, obrambeno kompaktni, a u napadu pokušavaju kroz brzu tranziciju preko svojih glavnih igrača kao što su Luke, Allen, Karačić i Rašić doći do lakih poena. Moramo popraviti vraćanje u obranu koje nije bilo dobro u posljednje dvije utakmice. Znamo da su na tablici iza nas samo dvije pobjede te je jako bitno da zadržimo taj status trećeg mjesta, što sigurno neće biti lako sa skraćenom rotacijom koju imamo.’ – zaključio je za kraj trener Repeša.

Utakmica se igra u četvrtak, 25. siječnja, u Domu sportova, s početkom u 19:00 sati, dok se prijenos uživo može pratiti putem HKS TV platforme.