GKK Šibenka – KK Cibona 69-82 (30-30, 16-19, 10-18, 13-15)

Kadeti Cibone slavili su u sklopu 2. kola Jedinstvene kadetske lige na gostovanju u Šibeniku protiv Šibenke rezultatom 69-82. Bio je to izjednačen susret tijekom prvih 20 minuta, da bi Cibona u drugom poluvremenu ipak nešto boljom igrom od domaćina stekla dostatnu prednost koju uspijeva obraniti do kraja utakmice.

Trener Cibone, Luka Kralj, započeo je utakmicu s petorkom Pavao Močnik, Bruno Bubalo, Jere Jakić, Matija Bačani, Matek Crnogorac. S druge strane, trener domaće ekipe, Anđelko Matov, na parket je poslao petorku Jure Zeljak, Lovre Tanfara, Andrija Slavica, Jakov Krička, Gabrijel Menđušić.

Cibona je bila ta momčad koja bolje otvara susret, s četiri različita strijelca dolazi do prednosti +6 (4-10), ali domaći ne dozvoljavaju daljnje odvajanje. Šibenka je odgovorila i u sljedeće tri minute serijom 12-5 preokreće rezultat u svoju korist (16-15). Do kraja prve četvrtine igralo se koš za koš pa prva četvrtina završava izjednačeno, rezultatom 30-30.

U drugoj četvrtini gledali smo sličan početak samo u obrnutim ulogama, Šibenka je ta koja otvara serijom 10-4 te vodi 40-34, da bi Cibona odgovorila serijom 6-15 te na poluvrijeme otišla s prednošću 46-49.

Drugo poluvrijeme bilo je u znaku Cibone, odlična defanzivno odrađena pogotovo treća četvrtina u kojoj Šibenka upisuje tek deset poena. Cibona je u tom periodu stekla dvocifrenu prednost (+11) koju je domaćin ipak uspio smanjiti na samo četiri poena tijekom posljednje četvrtine, ali više od toga nisu mogli. Cibona je uspjela pojačati tempo i utakmicu privesti kraju bez previše stresa te slaviti rezultatom 69-82.

Cibona je tako upisala svoju drugu pobjedu u prvenstvu nakon što je u prvom kolu uvjerljivo svladana Cedevita Junior. Sljedećeg vikenda, kadeti Cibone će u Draženovom domu dočekati Medveščak.