U sklopu 18. kola AdmiralBet ABA lige, Cibona će u Draženovom domu ugostiti Zadar.

Košarkaši Cibone i Zadra zatvorit će 18. kolo AdmiralBet ABA lige, bit će to već četvrti međusobni susret ovih dvaju ekipa u ovoj sezoni. U sklopu dvije utakmice prvenstva Hrvatske, Cibona je slavila u Krešinom domu, a Zadar u Draženovom, dok je u sklopu regionalne lige u prvoj utakmici pobjedu odnio Zadar.

Cibona je u četvrtak slavila protiv Cedevite Junior, to je značilo i izlazak iz jedne serije negativnih rezultata, a Tomislav Buljan istaknuo je i povratak Filipa Bundovića.

‘Pobjeda protiv Cedevite Junior značila nam je jer smo prekinuli taj negativni niz, ali i psihološki. Tu je i povratak Bundovića kao još jednog visokog igrača u rotaciji, a koji nam može doprinijeti na low post igri i leđima pod košem. Smatram da smo sada u jednom dobrom ritmu.’ – rekao je Buljan u uvodu.

Trener KK Cibona, Dino Repeša, složio se s Buljanom kako će s Bundovićem na parketu biti lakše.

‘Nismo imali lagan raspored, dvije odlične ekipe poput Partizana i Budućnost, pa nam je došao Split u domaćem prvenstvu gdje još nismo imali Bundovića. Međutim, vidjela se razlika na parketu s njim u utakmici protiv Cedevite Junior, odigrao je jako dobro unatoč tome što nije u top formi.’ – rekao je Dino.

Zadar je za razliku od Cibone, upisao tijesan poraz od Splita. Bila je to utakmica u kojoj trener Danijel Jusup nije mogao računati na Luku Božića i Marka Ramljaka koji bi trebali biti spremni za susret u Zagrebu.

‘Mi se pripremamo nevezano za njih dvojicu, ali naravno da su jako bitan faktor u toj ekipi. Božić je najkorisniji igrač regionalne lige, Ramljak je jedan od najboljih defanzivaca, ali kažem, mi se pripremamo za cijelu ekipu jer tu su i Drežnjak, Žganec i ostali.’ – rekao je Buljan.

Repeša je upozorio da će bitka pod košem biti ključ za pobjedu protiv Zadra.

‘Mi se uvijek pripremamo kao da protivnik raspolaže sa svim igračima u svom rosteru, a onda ćemo u ponedjeljak vidjeti igraju li ili ne. Moramo biti spremni na jako puno igre u low postu, puno spuštaju pod koš na poziciju petice. Igraju s tri visoka gdje pokušavaju tako dobiti dubinu na Drežnjaka, a tu je i Davis koji je došao nedavno. Definitivno će biti ključ ta unutarnja igra i samim time i skok jer je to fizički jako moćna ekipa.’ – zaključio je Repeša za kraj.

Utakmica se igra u ponedjeljak, 29. siječnja, s početkom u 20:00 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović, a ulaznice se mogu kupiti putem platforme ulaznice.hr te na blagajni dvorane uoči početka.