KK Cibona – KK Medveščak 96-86 (14-33, 29-17, 28-15, 25-21)

Kadeti Cibone slavili su preokretom u sklopu 3. kola Jedinstvene kadetske lige protiv Medveščaka rezultatom 96-86. U zanimljivom susretu u kojem je Medveščak odlično otvorio prvu četvrtinu, Cibona dominira ostale tri četvrtine i zatvara utakmicu pobjedom.

Trener Cibone Luka Kralj, odlučio je započeti s petorkom: Pavao Močnik, Bruno Bubalo, Jere jakić, Matija Bačani i Matej Crnogorac. Trener Medveščaka Matija Brkljačić na parket šalje petorku: Gabriel Kuzmić, Donat Kolačnikov, Rino Brodar Tomljanović, Roko Čubrić i Patrik Dorotić.  

Cibona otvara utakmicu loše, s puno promašenih šuteva, dok gosti već u ranim minutama dolaze do velikog vodstva. Nakon pet minuta Medveščak vodi rezultatom 2-17. Cibona dolazi do puno prilika, ali ih ne uspijevaju iskoristiti. S druge strane, gosti iskorištavaju izgrađene napade te na kraju prve četvrtine vode 19 poena razlike, rezultatom 14-33.

U drugoj četvrtini pojedini igrači Cibone počinju uzimati veću odgovornost u igri. Uspijevaju napraviti seriju od 10-0, a sedam od tih deset poena postiže Jere Jakić. Medveščak pokušava pružiti otpor te su individualnim akcijama uspijevali zadržati vodstvo. No, Cibona na krilima Jakića, Bubala i Močnika smanjuje zaostatak na poluvremenu na sedam razlike, 43-50. 

Nakon odmora Cibona ulazi čvršće u igru i približava se Medveščaku. Nakon malo više od minute igre Močnik krade loptu i zabija koš za izjednačenje 50-50. Četvrtina prelazi u igru koš za koš, s puno promjena vodstva. Medveščak fulava par napada zaredom, a Cibona to iskorištava i prelazi u vodstvo. Četvrtina završava rezultatom 71-65.

U posljednju četvrtinu Medveščak ulazi mini serijom 0-4 u pokušaju vraćanja u utakmicu. Na to Jakić odgovara s pet svojih poena. Medveščak ne odustaje i uspijeva ponovo preuzeti vodstvo, na što trener Cibone zove timeout. Utakmica ulazi u završne minute, a ekipe se nalaze u rezultatskom egalu. Bubalo preuzima odgovornost, zabivši 11 poena uz jednu asistenciju i dovodi Cibonu u mirnu završnicu. Utakmica završava rezultatom 96-86.

Cibona upisuje svoju treću pobjedu na krilima Bruna Bubala koji je postigao 37 poena i Jere Jakića s 21. A u sljedećem kolu igraju protiv KK Kvarnera 2010 u Domu Dražen Petrović.

‘Krenut ćemo od starta, najgori ulaz u prvu četvrtinu od kad sam ja trener. Padali smo na najosnovnijim greškama. NIje bilo trke nazad, primili smo 16 koševa iz kontranapada. 20 razlike su nam napravili u 10 minuta, loša energija svih igrača, loša borba. Međutim, na kraju veliki preokret, pokazali su karakter. Pokazali su da kada se spustimo u stav i budemo čvrsti i odlučni, smo dobra i kvalitetna ekipa. Neki igrači su individualno odigrali stvarno sjajnu utakmicu i na kraju sam zadovoljan.’ – rekao je trener Kralj po završetku utakmice. 

 KK Medveščak: Gabrijel Kuzmić (20), Patrik Dorotić (16), Rino Brodar Tomljanović (16), Roko Čubrić (13), Luka Horstein Tomić (13), Armin Ćorić (4), Donat Kolačnikov (4), Andro Bilić, Nikola Ban, Patrik Sturz Vujadinović.

KK Cibona: Bruno Bubalo (37), Jere Jakić (21), Pavao Močnik (14), Šimun Stipić (10), Matija Bačani (6), Matej Crnogorac (6), Martin Salamunić (2), Dominik Marčetić, Ante Garac, Vito Kovačević, Lovro Šimundža.