U sklopu 18. kola AdmiralBet ABA lige Cibona je izgubila od Zadra u dvorani Dražen Petrović.

Cibona je poražena u 18. kolu AdmiralBet ABA lige, a bolja je bila momčad Zadra rezultatom 71-88. Dobar početak domaćina nije bio dovoljan i gosti odlaze iz Zagreba s punim plijenom.

Treneri Dino Repeša i Danijel Jusup odlučili su se na parket poslati sljedeće petorke. Za Cibonu su krenuli: Krešimir Radovčić, Aleksandar Aranitović, Ivan Perasović, Tomislav Buljan i Matej Bošnjak, a za momčad Zadra: Karlo Žganec, Lovro Mazalin, Luka Božić, Juan Davis Jr i Arijan Lakić.

Cibona utakmicu otvara tricom Aranitovića i uz dobru skok igru u napadu i obrani uspijevaju se odvojiti na 8-3. Zadar drži priključak, ali se Vukovi ponovno odvajaju i povećavaju svoju prednost na dvoznamenkasti broj poena. Domaćini su održavali konstantnu prednost i četvrtinu završili rezultatom 20:11 u svoju korist. 

Početkom druge četvrtine Cibona tricom Majcunića odlazi na +11. Zadar serijom smanjuje zaostatak na pet poena razlike pa je trener Repeša bio primoran pozvati minutu odmora. Uz dobru obranu i s nekoliko lijepih akcija Cibosi uspijevaju  održati svoju prednost. Ipak, uz nekoliko krivih odluka domaćina gosti prelaze u vodstvo. Tricom Lakića uz zvuk sirene Zadrani odlaze na +4 te se na predah odlazi s rezultatom 36:40.

Cibona otvara četvrtinu s 5-0 i ponovno prelazi u vodstvo, ali Božić to poništava novom tricom. Gosti drže svoju prednost s nekoliko lakih otvorenih šuteva odlaze na prednost od 13 razlike. Cibosi hvataju ritam i na krilima publike uz nekoliko dobrih poteza Bundovića Jusup je primoran pozvati timeout. Krajem četvrtine ponovno je koncentriraniji Zadar koji tricom Davisa vraća prednost na 8 poena razlike.

Raspoloženi Radovčić predvodi pokušaj povratka domaćina, ali Zadar ponovo slobodnim bacanjima Drežnjaka bježi na dvoznamenkastu prednost. Serijom 5-0 Vukova Jusup je primoran na novi timeout nakon kojeg Drežnjak pogađa novu tricu. Gosti održavaju svoju prednost do kraja utakmice i konačni rezultat je 71:88 u korist Zadra.

Dino Repeša: “Čestitao bih protivniku na pobjedi. Bili su konstantniji kroz svih četrdeset minuta. Mi smo počeli susret jako dobro, baš onako kako smo planirali. Protok lopte je bio sjajan protiv preuzimanja. Imali smo dubinu, izolacije protiv ciljanih igrača koje smo htjeli napadati. Nažalost krajem druge četvrtine Zadrovom serijom padamo na minus četiri. Tu je bilo puno teških šuteva i to je na kraju odvelo susret na drugu stranu. Opet je treća četvrtina bila koš za koš i ponovo je kraj četvrtine mi imamo kontru u kojoj mi gubimo loptu, a oni idu na veću prednost. Na kraju su ti završeci četvrtina odlučili ovaj susret.”

Danijel Jusup: “Mi smo prije tri dana igrali utakmicu sa Splitom, vidio sam kroz ova dva dana da smo baš malo umorni. Luku smo uspjeli osposobit tako da smo dobili jednog igrača više. U prvom dijelu smo onako loše stajali naročito u defenzivnom skoku, imali su deset napadačkih skokova. Cilj nam je bio da zaustavimo Ciboninu pass igru, oni to rade fantastično. Mislim da smo u tome uspjeli jer čim toga nema onda se njihov postotak šuta za tri poena smanjuje, onda im je i teže igrat. Mislim da smo napravili dobru pripremu, igrači su odradili ono što se od njih traži i ja im čestitam na pobjedi. Okrećemo se daljnjim utakmicama i to je to”.

Cibona: Aleksandar Aranitović (15), Krešimir Radovčić (10), Ivan Majcunić (10), Filip Bundović (9), Ivan Perasović (8), Matej Bošnjak (6), Tomislav Buljan (6), Jakov Mustapić (5), Domagoj Proleta (2), Domagoj Vuković, Filip Ferderber.

Zadar:  Luka Božić (22), Lovro Mazalin (15), Dario Drežnjak (14), Arijan Lakić (12), Juan Davis Jr (11), Karlo Žganec (8), Petar Vujačić (4), Krševan Klarica, Adem Mekić, Patrik Jambrović, Vice Grbić, Marko Ramljak.