U sklopu 14. kola Favbet Premijer lige, Cibona u srijedu, 20. prosinca gostuje kod DepoLink Škrljeva.

Nastavlja se jak ritam utakmica, nakon što su u subotu slavili na gostovanju u Laktašima, pa u ponedjeljak protiv Alkara, Vukovi već u srijedu igraju novu utakmicu na gostovanju. U sklopu 14. kola domaćeg prvenstva Cibona će protiv DepoLink Škrljeva tražiti 12. pobjedu.

Cibona i DepoLink Škrljevo susreli se prošloga tjedna u Zagrebu u sklopu osmine finala Kupa Krešimir Ćosić, a slavila je Cibona rezultatom 101-75. Nije to bio jedini susret ove sezone, u prvom krugu domaćeg prvenstva, Cibona je također u Zagrebu slavila s rezultatom 76-58. 

Vukovi će u petak već gostovati u Ljubljani u sklopu regionalne AdmiralBet ABA lige, a protivnik je Cedevita Olimpija. Važan je to susret za momčad koju vodi Dino Repeša, tako da tek ostaje za vidjeti u kakvoj će minutaži u Kostreni odraditi utakmicu standardna petorka.

‘Škrljevo je ekipa s kojom igramo već treći put ove sezone, moramo biti maksimalno koncentrirani, prisutni fizički i glavom jer sigurno neće biti lagano. To je ekipa koja je sada imala malo vremena da s novim trenerom postavi neke nove ideje koji su bili vidljivi već na utakmici protiv Dubrave. Unatoč tome što smo u jako teškom ritmu gdje igramo treću utakmicu u zadnjih pet dana, moramo biti svjesni da će ovo biti možda i najteži ispit u ovom mini ciklusu. Moramo proširiti rotaciju da ne izgubimo nekog bitnog pojedinca pred važan susret koji nam slijedi već u petak u Ljubljani.’ – rekao je Dino Repeša, trener KK Cibona.

DepoLink Škrljevo nalazi se nakon 13 odigranih utakmica na omjeru 2-11, upisali su pobjede protiv Bosca i Dubrave, ali da Vukove čeka jedna vrlo teška utakmica u srijedu, svjestan je i Ivan Perasović. 

‘Sigurno je da će biti prisutan umor, nama je ovo treća utakmica u zadnjih pet dana. Protiv Škrljeva smo igrali prošli tjedan u Kupu Krešimir Ćosić te smo upisali relativno laganu pobjedu, ali ne smijemo ih podcijeniti zbog toga. Svaka ekipa u ovoj ligi ima svoju kvalitetu, naročito kod Škrljeva je to Uljarević i može svaku utakmicu eksplodirati. Moramo biti fokusirani, igrati čvrstvo kao što smo to bili u zadnjoj utakmici te vjerujem u pobjedu.’ – rekao je Ivan Perasović, igrač KK Cibona.

Utakmica se igra u srijedu u 19:00 sati u Sportskoj dvorani Kostrena uz prijenos na MAX Sport TV kanalu.