KK Cibona – KK Alkar 89-76 (34-27, 21-23, 20-8, 14-18)

Cibona je u sklopu 13. kola Favbet Premijer lige upisala pobjedu protiv Alkara rezultatom 89-76. Bila je to jedna dobra utakmica kroz prvo poluvrijeme gdje je unatoč odličnom šuterskom periodu Cibone, Alkar držao priključak. Ipak, drugo poluvrijeme Cibona je fokus prebacila na obranu i to se isplatilo, stečena je dostatna prednost za mirnu završnicu utakmice.

Dino Repeša i Bariša Krasić na parket su poslali već standardnu petorku – Domagoj Vuković, Krešimir Radovčić, Ivan Perasović, Ivan Majcunić i Aleksandar Aranitović. S druge strane, Dino Erceg odlučio se za petorku Michael Green, Andrija Blatančić, Maksim Matulina, Hrvoje Vučić, Mirko Jukić.

Cibona je utakmicu otvorila svojom već poznatom kvalitetnom šuterskom formom, nakon tri minute dvjema tricama Perasovića te jednom Aranitovića, uz koševe Majcunića i Radovčića, ima prednost nad Alkarom šest razlike (13-7). Međutim, i gosti su ti koji kvalitetno odgovaraju napadački, igra se brza košarka, pa smo u prvih deset minuta vidjeli čak 61 poen (34-27). Vrijedi izdvojiti da je Cibona u tom periodu zabila čak šest trica iz šest pokušaja.

Druga četvrtina nije bila previše različita od prve, Alkar je otvorio s 0-4 (34-31), ali Cibona odgovara serijom 11-2 za najvećih do tada +12 na utakmici (45-33). Nisu domaćini uspjeli održati prednost, Alkar se u potpunosti vratio u utakmicu te na veliki odmor odlazi s prihvatljivim zaostatkom od pet poena (55-50).

Ozbiljnije je Cibona u nastavku utakmice shvatila defanzivni dio igre, Alkar je bez poena bio gotovo tri minute, a četiri minute prije kraja najvećih je +18 (72-54). Međutim, uslijedio je pad domaćina koji do kraja četvrtine ostaje bez poena pa se u posljednju dionicu ulazi s rezultatom 72-58. Kroz posljednju dionicu Cibona je kontrolirala susret te isti privela kraju za novu pobjedu rezultatom 89-76.

‘Danas se vidio umor što je rezultat utakmice u Laktašima, ritam utakmica je velik tako da nismo bili energetski pravi, nismo imali svježinu te nismo imali u obrani čvrstinu i pritisak na lopti. Alkar je jedna jako dobra i iskusna momčad te su to iskoristili, osim na tom našem šutu za tri poena. Međutim, drugo poluvrijeme je bilo puno bolje u obrani, primili smo samo 26 poena. Kada smo stali u obranu, nije bilo problema, mislim da što se tiče rezultata možemo biti zadovoljni, a što se tiče igre ne.’ – rekao je Bariša Krasić, trener KK Cibona.

‘Ušli smo utakmicu sa malo smanjenom energijom, i tu nam je Alkar uspio držati priključak cijelo prvo poluvrijeme. Na poluvremenu smo napravili neke taktičke korekcije gdje smo stvarno dobro iskoristili te mane i odlijepili se na dovoljnu prednost.’ – rekao je Domagoj Vuković, igrač KK Cibona.

‘Čestitam Ciboni na pobjedi, na fer i korektnoj borbi, momci su je zaslužili. Na trenutke smo igrali dobro protiv jedne jako dobre ekipe, međutim kad padne koncentracija pada i igra što je normalno. Još jednom čestitam Ciboni na pobjedu i želim im sreću u daljnjem natjecanju.’ – rekao je Dino Erceg, trener KK Alkar.

‘Počeli smo dosta dobro, prvo poluvrijeme smo bili dobri, ali u prvih pet minuta drugog poluvremena Cibona je napravila prednost, i tu smo izgubili utakmicu.’ – rekao je Andrija Blatančić, igrač KK Alkar.

Ciboni je ovo 11 pobjeda u sklopu domaćeg prvenstva te zauzima drugo mjesto, jednu pobjedu iza prvoplasiranog Zadra, dok je Alkar upisao svoj deseti poraz u sezoni.