U sklopu 9. kola Favbet Premijer lige, Cibona će u nedjelju, 19. studenog, protiv Dinama tražiti novu pobjedu.

Vukovi nakon slavlja u Podgorici nemaju previše vremena za odmor jer ih već u nedjelju, 19. studenog, očekuju obveze u domaćem prvenstvu. U sklopu 9. kola Favbet Premijer lige Cibona dočekuje Dinamo protiv kojeg će tražiti novu pobjedu i nastavak pozitivnog niza.

Unatoč svim problemima koji prate igrače i stručni stožer, raspoloženje u momčadi Jakše Vulića je na visokoj razini. U utakmicu protiv Dinama Cibona ulazi s omjerom 7-1, a pobjeda bi značila i potvrdu druge pozicije uoči posljednja dva kola prvog kruga domaćeg prvenstva.

‘Ušli smo u jednu seriju pobjeda i u domaćem prvenstvu i u regionalnoj ligi. Atmosfera u momčadi je na jednoj visokoj razini pa i igrači s puno više elana dolaze na treninge. Svi smo puno optimističniji, ali svaki niz jednom mora završiti. Na nama je da napravimo sve i ovu pobjedničku seriju nastavimo što više. Prva prilika je ogled s Dinamom, iako nismo imali previše vremena za kvalitetnu pripremu. Međutim, nema sumnje da ćemo dati sve od sebe za novu pobjedu.’ – rekao je u najavi utakmice Jakša Vulić, trener KK Cibona koji će na klupu u nedjelju sjesti kao službena osoba.

Što se tiče Dinama, oni su na identičnom omjeru pobjeda i poraza kao i Cibona, poraženi su tek u gostima od Splita i sigurno će tražiti svoju priliku za pobjedu. Uz domaće prvenstvo, i Dinamo nastupa na dva ‘fronta’, a u sklopu Alpe Adria Cupa trenutno su na omjeru 0-3.

‘Dinamo je jedna izrazito iskusna ekipa s igračima koji su godinama igrali u regionalnoj ABA ligi te najvišem rangu domaćeg prvenstva. Mi se u utakmici nećemo fokusirati na pojedince s obzirom na to da imaju širok roster. I u smislu poena i učinka, rasporedili su to na više igrača pa će naša priprema biti usmjerena na momčadski učinak, na momčadsku obranu. Mislim da je to najbolji način da pokušamo doći do nove pobjede.’ – zaključio je trener Vulić.

Jedan od igrača koji je tijekom prošle sezone postao miljenik navijača zbog svoje borbenosti sigurno je Aleksandar Aranitović. U novu sezonu krenuo je još bolje i jače, i postao je neizmjerno važan za ekipu u fizički zahtjevnom periodu. 

‘Sigurno da je teško fizički i za mene i za ostale koji igraju na dva fronta, ali nemamo puno izbora. Gledamo što brže oporaviti se i prebaciti fokus na sljedeću utakmicu. Nama je pobjeda u Splitu puno toga donijela, kako za domaće prvenstvo tako i za ABA ligu. Mi ćemo pokušati sada nastaviti taj niz kako bi zadržali dobar ritam. Dinamo je dosta pokazao na početku sezone, iskusna su ekipa i bit će to još jedna zahtjevna utakmica. Kao i u prošlim utakmicama pokušat ćemo nametnuti svoj ritam i nadamo se pobjedi’ – rekao je Aranitović u najavi.

Utakmica se igra u Košarkaškom centru Dražen Petrović s početkom u 18:00 sati, a ulaznice možete kupiti putem platforme ulaznice.hr ili na blagajni dvorane neposredno prije početka.