KK Cibona – KK Dinamo 75-68

(16-16, 15-14, 20-22, 24-16)

Jakša Vulić na parket je poslao standardnu petorku Domagoj Vuković, Krešimir Radovčić, Ivan Perasović, Ivan Majcunić i Aleksandar Aranitović, dok je s druge strane trener Dinama odlučio poslati petorku Hrvoje Garafolić, Karlo Mikšić, Ivan Vrgoč, Ivan Vučić i Filip Kraljević.

Iako je početak utakmice za Cibonu bio dosta nemiran, pa je Dinamo stekao osjetniju prednost, uspjeli su domaćini pronaći svoj već poznati ritam i vratiti utakmicu pod kontrolu. U drugom poluvremenu gledali smo izjednačenu utakmicu, ali u završnici je Cibona serijom 24-10 osigurala novu pobjedu.

Bolje su susret otvorili gosti koji stječu prednost 0-9, Cibona je za to vrijeme griješila, a do svojih prvih poena došla tricom Radovčića nakon pet minuta igre. Ipak, Dinamo je nastavio dobrom igrom i dvije minute kasnije, najvećih +10 je (6-16). U posljednje tri minute četvrtine, Cibona je napokon pronašla svoj ritam te se serijom 10-0 u potpunosti vraća u utakmicu pa se na odmor odlazi s 16-16.

Početkom druge četvrtine Cibona je prvi put na utakmici i povela košem Pavkovića, a onda i tricama Majcunića i Perasovića došla do pet poena prednosti (25-20). U sljedeća tri posjeda, Dinamo je preko Kraljevića smanjio zaostatak na -1 pa je klupa Cibone reagirala minutom odmora. I nakon minute odmora, gosti su nastavili nešto boljom igrom u kojoj je Filip Kraljević imao veliku ulogu s šest poena pa je dvije minute prije kraja rezultat na semaforu 25-28. Ipak, tricama Radovčića i Aranitovića Cibona je vratila prednost na svoju stranu, dok je Karlo Mikšić na drugoj strani uoči velikog odmora tek smanjio zaostatak (31-30). 

U drugo poluvrijeme obje momčadi ušle su raspoloženo, igra se koš za koš pa je i rezultat nakon polovice četvrtine 42-42. Uslijedio je pad ritma kod obje ekipe, u tri minute vidjeli smo tek jednu tricu Dinama te realizirana slobodna bacanja Cibone (44-45). Pet sekundi prije kraja treće četvrtine Cibona je povela 51-49, ali Novačić sa zvukom sirene na drugoj strani zabija šut za tri poena za vodstvo gostiju.

Dinamo odlično reagira na ulasku u posljednjih deset minuta i koševima Majića i Mikšića dolazi do prednosti od pet poena (51-56). Bio je to razlog za minutu odmora klupe Cibone. Smanjila je potom Cibona zaostatak na 56-58, ali Mikšić tricom odvodi Dinamo na +5. Potom kreće Cibona raspoložena gotovo kao dva dana ranije u Podgorici koja tricama preokreće te dolazi do +4 tri minute prije kraja (65-61). Dinamo je bez koša bio gotovo pune tri minute kada dva napada za redom smanjuje na 67-65 te uvodi utakmicu u egal. U posljednju minutu susreta tricom Radovčića i svojom 16. tricom na utakmici Cibona dolazi na +5. Pokušavao je Dinamo vratiti se u utakmicu, ali Cibona je rutinski istu privela kraju i slavila rezultatom 75-68.

‘Čestitke mojim igračima na pobjedi, danas je bilo puno teže nego što smo očekivali. Energetski smo bili prazni i nismo na pravi način ušli u utakmicu, ali što je naravno i odraz ove utakmice u Podgorici i tog jučerašnjeg dana gdje nismo imali treninge i pripremu. Nekako smo uspjeli na kvalitetu i iskustvo te požrtvovnost ovih divnih ljudi izvući pobjedu.’ – rekao je Bariša Krasić po završetku utakmice.

‘Jedna lijepa i vrlo bitna pobjeda za nas, stvarno smo bili u zahtjevnom ritmu, znamo sve već probleme i ovo je malo čudo što radimo. Dinamo je jedna vrlo iskusna ekipa, kroz prvo poluvrijeme nam je trebalo da se priviknemo na njihov stil igre, u drugom nam se otvorio šut i dobili smo utakmicu.’ – rekao je Ivan Majcunić, igrač KK Cibona.

‘Čestitke Ciboni na pobjedi, mislim da su odigrali na način na koji sam i upozoravao, mi smo s previše respekta igrali ovu utakmicu. Imali smo svoje neke prilike, pogotovo na 51-58 gdje smo imali tri otvorena šuta koja smo promašili. Onda je i Mikšić zaradio petu osobnu i mislim da je tu bio kraj.’ – izjavio je Josip Sesar, trener KK Dinamo.

‘Prije svega čestitke Ciboni na zasluženoj pobjedi, iskoristili su, teško je reći naše neiskustvo, ali oni su igrali puno više ovakvih utakmica. Na 51-58 uzeli su svoju šansu, mi smo pali i došli su do pobjede. Trudili smo se da mi nametnemo svoj ritam, nismo uspjeli, oni su igrali svoju košarku koju igraju dobro jer su i dugo skupa.’ – izjavio je Ivan Vučić. 

Cibona je tako nakon današnje pobjede ostala na samo jednom porazu te sama na drugoj poziciji prvenstva, dok je Dinamo upisao drugi poraz. 

 

KK Cibona – Domagoj Vuković (16), Krešimir Radovčić (16), Ivan Perasović (11), Jere Jakić, Ivan Majcunić (14), Josip Pavković (3), Aleksandar Aranitović (15), Filip Ferderber, Niko Bandov, Josip Krizmanić.

 

KK Dinamo – Hrvoje Garafolić (12), Ivan Nakić-Vojnović, Ivan Tvrtko Majić (6), Karlo Mikšić (15), Ivan Novačić (9), Mislav Brzoja, Ivan Vrgoč, Ivan Vučić (13), Filip Kraljević (13), Stipe Dugandžić.