U sklopu 10. kola Favbet Premijer lige, Cibona u ponedjeljak, 27. studenog, gostuje kod Dubrave.

Iako je niz pobjeda u regionalnoj AdmiralBet ABA ligi prekinut porazom od Mege, Cibona se u ponedjeljak protiv Dubrave nada nastaviti onaj drugi niz u domaćem prvenstvu. Nakon uvodnog poraza od Zadra na otvaranju sezone, Cibona je slavila u svih osam sljedećih utakmica pa tako u Dubravu odlazi s omjerom 8-1.

Već krajem radnog tjedna u Zagreb dolazi Šibenka u sklopu posljednjeg kola prvog kruga natjecanja, i bilo bi lijepo završiti isti na drugoj poziciji prvenstvene ljestvice.

‘Sigurno bi bilo lijepo da pobijedimo u obje utakmice i završimo s omjerom 10-1 prvi krug domaćeg prvenstva. Pogotovo što nitko od nas pet seniora te pet juniora nije očekivao da ćemo ostvariti rezultat koji trenutno ostvarujemo. Cilj nam je koncentrirati se na te utakmice i da ne pokvarimo dojam koji smo ostvarili do sada.’ – osvrnuo se na dosadašnji period igrač KK Cibona, Ivan Perasović.

Dubrava je trenutno na omjeru od tri pobjede i šest poraza u domaćem prvenstvu, dok u sklopu Alpe Adria Cupa imaju četiri poraza.

‘Dubrava jest u oba natjecanja imala nešto lošiji rezultat nego što se od njih očekivalo, ali to ne mijenja činjenicu da su jedna atletska, mlada i talentirana momčad. Neugodni su, uvijek su sposobni iznenaditi što su pokazali i prošle sezone. Mi utakmici moramo pristupiti maksimalno fokusirani te se moramo držati naših principa.’ – zaključio je Ivan.

Jakša Vulić, trener KK Cibona, najavio je kako će ekipa napraviti sve da nastavi u pobjedničkom ritmu, iako to neće biti lako niti protiv Dubrave, niti protiv Šibenke.

‘Dubrava je jedna jako mlada momčad koja će utakmici pristupiti s velikom dozom energije i puno trčanja. U toj brzoj igri skloni su greškama i izgubljenim loptama, međutim sasvim je sigurno da će pokušati nametnuti svoj ritam i pokušati se iskupiti pobjedom protiv nas za nešto lošiji ulazak u sezonu. Mi se kao i do sada nećemo previše fokusirati na pojedince, imaju zaista širok izbor igrača pa ćemo se koncentrirat na njihovu igru.’ – rekao je Vulić u najavi.

Za kraj, Jakša Vulić iskoristio je priliku zahvaliti se navijačima ispred cijele ekipe na podršci u posljednje vrijeme.

‘Moram priznati da me poraz od Mege najviše rastužio zbog naših navijača. Žao mi je što im se nismo odužili pobjedom. Nikad nije idealno kada se izgubi, međutim, veseli činjenica da smo u toj utakmici, kao i u onoj u Novom Mestu, imali glasnu podršku navijača koji su nas došli podržati. Pokazali su da im je stalo do svega što se događa s Cibonom i na tome im zahvaljujemo. Nadam se da će nas i dalje pratiti u narednom periodu, u svemu ovome što činimo za klub posebno zbog načina na koji radimo da bi se klub velike tradicije poput Cibone održao.’ – zaključio je.

Utakmica se igra u ponedjeljak, 27. studenog, u Sportskoj dvorani Dubrava s početkom u 20:05 sati.