U sklopu 9. kola regionalne AdmiralBet ABA lige, Cibona je poražena od Mege rezultatom 69-83.

Košarkaši Mege slavili su u Zagrebu protiv Cibone, a bila je to dobrim dijelom izjednačena utakmica. Ipak, momčad Jakše Vulića bila je ta momčad koja hvata zaostatak, a prvu osjetniju prednost gosti su stekli tek početkom posljednje dionice u susretu. Stečenu prednost Mega je uspješno sačuvala do kraja utakmice te tako upisala svoju petu pobjedu u regionalnom natjecanju, dok je Cibona ostala na njih tri.

Jakša Vulić na parket je poslao petorku Domagoj Vuković, Ivan Majcunić, Aleksandar Aranitović, Alex Stein i Tomislav Buljan. S druge strane Marko Barać poslao je petorku Andrija Jelavić, Nikola Đurišić, Uroš Plavšić, Nikola Topić i Timotej Malovec.

Sam početak najavljivao je da ćemo gledati jednu dobru utakmicu, igralo se koš za koš, a u četvrtoj minuti gosti dolaze do prednosti od pet poena (7-12). Uslijedilo je potom pet vezanih poena Cibone koja tako izjednačuje rezultat što je primoralo trenera gostiju da pozove prvu minutu odmora. Do kraja prve četvrtine uspjela je Cibona tricom Steina preuzeti vodstvo 15-13 te isto i zadržati do prvog malog odmora na koji se otišlo s rezultatom 18-15.

Gosti su ti koji otvaraju bolje drugu četvrtinu s 0-5 te preuzimaju vodstvo (18-20), a dvije minute prije kraja prvog poluvremena dolaze i do najveće prednosti na susretu +8 (25-33). Na veliki odmor odlazi se s rezultatom 29-35.

Drugo poluvrijeme Aranitović otvara tricom, a onda i zakucavanjem Vukovića Cibona hvata priključak te dolazi na samo poen zaostatka. Ipak, nakon minute odmora uslijedila je bolja reakcija gostiju koji nakon polovice treće četvrtine dolaze do nove prednosti od osam poena (37-45). Cibona potom u dva navrata dolazi do samo dva poena zaostatka, ali i ne uspijeva zadržati priključak. U zadnju minutu treće četvrtine ušlo se s dvocifrenom prednosti gostiju (48-58), a tek je Tomislav Buljan uspio smanjiti rezultat jednim realiziranim slobodnim bacanjem (49-58).

Početkom četvrte četvrtine Mega tricom Miljenovića te polaganjem Ilyasoglua odlazi na osjetnih +14 (49-63). Prednost je to koju Cibona nije uspjela ugroziti i Mega je rutinski privela susret kraju rezultatom 69-83. 

‘Čestitao bih prije svega momčadi Mege na zasluženoj pobjedi. Mislim da su u skoro svim elementima bili za nijansu bolji. Isto tako bih čestitao svojim igračima na trudu, dali su sve od sebe, ali protiv večerašnjeg protivnika to nije išlo. Mega je momčad s vrhunskim atletskim predispozicijama, igrali su vrlo agresivno i mi tu nismo nalazili rješenje. Na kraju su došli do te zaslužene pobjede. Ne zamjeram previše svojim igračima, idemo dalje i okrećemo se novim izazovima što u domaćem prvenstvu, što u regionalnoj ligi.’ – rekao je trener KK Cibona u svom osvrtu na utakmicu. 

Pred Cibonom su sljedeći tjedan tri utakmice, u domaćem prvenstvu suparnici su Dubrava i Šibenka, dok u regionalnoj ligi slijedi gostovanje kod Crvene zvezde.