U sklopu 9. kola regionalne AdmiralBet ABA lige, Cibona u petak, 24. studenog, dočekuje Megu.

Cibona je u velikom nizu pobjeda, u domaćem prvenstvu broji se njih osam, u regionalnoj ligi tri, a već u petak, 24. studenog, isti će probati produžiti.

Pozitivnu atmosferu u i oko kluba dodatno su podignuli fenomenalni rezultati juniora u sklopu U19 ABA lige koji su s maksimalne tri pobjede protiv Cedevite Olimpije, Splita i Vojvodine ostvarili plasman na Final Four turnir.

‘Osjeti se da je i u javnosti povećano zanimanje za ono što se događa u Ciboni, ja bih ovim putem iskoristio priliku i pozvao navijače da dođu u što većem broju te nam pomognu u utakmici protiv Mege. Neka budu naš šesti igrač. Definitivno da je u takvom okruženju igračima lakše igrati. S druge strane mi možemo obećati da ćemo dati sve od sebe kako bi upisali novu pobjedu!’ – rekao je trener KK Cibona, Jakša Vulić.

Početak sezone bio je težak, regionalna liga otvorila se s 0-5, ali igrači su znali da to nije realna slika. Sada je itekako ugodnije raditi nakon niza pobjeda, a potvrdio je to i Jakov Mustapić.

‘Pokazali smo karakter, vjerovali smo u sebe i to smo pokazali u posljednje tri utakmice. U javnosti se osjeti ta zagrijanost zagrebačke publike i vjerujem da će se to preslikati na tribine u sljedećim utakmicama. Nama to na parketu puno znači i lakše nam je igrati, lakše nam se iščupati iz situacija i kada nam ne ide najbolje, a pomaže nam da se i izdignemo iznad svojih mogućnosti.’ – rekao je Mustapić.   

Pod ‘Toranj’ dolazi izrazito talentirana momčad Mege koja se nakon osam utakmica nalazi na polovičnom učinku od četiri pobjede i četiri poraza. Posebno su bile upečatljive pobjede ostvarene protiv Partizana i Zadra.

‘Mega je najmlađa ekipa u regionalnoj ligi, ali izvanredno selekcionirana. Sve su to igrači vrlo visoki i sjajnih igračkih predispozicija. Njihov glavni igrač je definitivno Nikola Topić, možda i jedan od najboljih igrača na europskim parketima u svom uzrastu. Mega je momčad koja igra izuzetno brzo s velikim brojem tranzicijskih napada, to je segment na koji moramo obratiti posebnu pažnju. Ne smijemo im dozvoliti lagane poene u tranziciji, mi moramo uvesti utakmicu u neki svoj ritam i iskoristiti njihove periode slabije igre te dekoncentracije.’ – osvrnuo se na suparnika trener Vulić za kraj.

Cibona i Mega do sada su odigrali 20 međusobnih susreta, Cibona je slavila osam puta, a Mega 12. Kada izdvojimo samo utakmice odigrane u Zagrebu, učinak Vukova je polovičan, u deset utakmica upisano je pet pobjede te pet poraza. Mega je uvijek bila jedna kvalitetna momčad popunjena s mnoštvom talentiranih igrača, a ništa drugačije nije ni danas.

‘Mega je već do sada pokazala svu svoju raskoš talenta, pokazali su kako mogu igrati jako dobro, ali su imali i određene padove u igri što je sasvim normalno za takvu mladu ekipu. Teško je pripremiti se za njih jer su jako nepredvidivi, igraju s jako visokom energijom, a predvođeni su Nikolom Topićem. On ove godine igra fenomenalno, ima odlične brojke, jako je miran i staložen za igrača tih godina. Uz njega su tu i Andrija Jelavić, ključan dio njihove igre na poziciji četiri te Uroš Plavšić koji igra stvarno jako dobro na centru. Očekujem jednu energetski zahtjevnu utakmicu, mi moramo biti fokusirani na stvari koje se dogovorimo i nadam se uz vjetar u leđa s ispunjenih tribina da možemo do pobjede.’ – zaključio je Jakov za kraj. 

Utakmica se igra u Košarkaškom centru Dražen Petrović s početkom u 18:00 sati, a ulaznice se mogu kupiti putem platforme ulaznice.hr te na blagajni dvorane prije početka. 

Na poluvremenu utakmice navijači će imati priliku pozdraviti i juniore Cibone koji se vraćaju iz Laktaša kao pobjednici ranije spomenutog turnira.