KK Dubrava – KK Cibona 73-78 (23-21, 12-20, 17-24, 21-13)

Utakmicu su bolje otvorili domaćini pa nakon tri minute već imaju velikih 9-0. Cibona je do prvih poena došla tricom Ivana Majcunića, ali već posjed kasnije Kenan Karahodžić uzvraća na isti način za 12-3. Cibona potom koševima Perasovića, Vukovića i Radovčića uzvraća serijom i prvi put izjednačuje na susretu (17-17). Do kraja prve dionice igralo se koš za koš, a s prednošću na prvi mali odmor odlazi Dubrava (23-21).

Cibona je do svoje prve prednosti došla početkom druge četvrtine u kojoj je i nastavila s boljom igrom pa nakon tri minute dolazi i do +5 (25-30). Uzvratio je potom na drugoj strani Karlo Vragović tricom i svojim desetim poenom. Uslijedio je period kada su obje ekipe prebacile fokus na obranu pa se u zadnje dvije minute prvog poluvremena ušlo s rezultatom 31-34. Minuta odmora značila je puno za obje ekipe, a do kraja je Cibona bolje reagirala i tricom Majcunića došla do 35-41.

U drugom poluvremenu Cibona dolazi i do prve dvocifrene prednosti na susretu, nakon četiri minute igre semafor pokazuje 40-50, a to je i značilo minutu odmora trenera KK Dubrava, Jeronima Šarina. Bila je to minuta odmora nakon koje domaćini nisu dobro odgovorili treneru, u napadu griješe, Cibona svoje realizira i nakon samo dvije minute igre već je najvećih +17 na susretu (40-57). Stečenu prednost Cibona je uspješno održavala tijekom većine ostatka susreta, ali dvije minute prije kraja domaćini serijom dolaze do samo četiri poena zaostatka (67-71). Klupa Cibone reagirala je minutom odmora, a Aleksandar Aranitović odgovara na pravi način – tricom uz faul pa s četiri poena iz jednog napada donosi Ciboni +8 (67-75). Utakmica je završena rezultatom 73-78.

”Uspjeli smo izvući ovu utakmicu bez obzira što smo imali jednu sigurnu prednost. Zasluge tome idu i Dubravi koja je odigrala agresivno, a mi smo jednostavno pali uslijed malih rotacija. Ušli smo u previše izgubljenih lopti i grešaka gdje smo Dubravi davali kontranapade kroz koje su hvatali priključak. Trebamo se sada odmoriti pred novu seriju utakmica jer se osjeti na momcima da izdržavaju sve teže i teže. Na sreću nemamo još ozljeda i nestrpljivo čekamo da se nešto poduzme po pitanju rostera.”..kazao je Jakša Vulić, trener Cibone.