U sklopu 11. kola Favbet Premijer lige, Cibona će u petak, 01. prosinca, ugostiti momčad Šibenke.

Cibona je početkom tjedna protiv Dubrave upisala i devetu pobjedu u sklopu domaćeg prvenstva te će protiv Šibenke tražiti potvrdu druge pozicije uoči početka drugog kruga.

Šibenka je u dosadašnjem dijelu sezone ostvarila učinak od četiri pobjede te šest poraza u domaćim okvirima, dok su u regionalnoj ABA 2 ligi na omjeru 0-5. 

‘Šibenka je mlada i talentirana ekipa, mislim da trenutni rezultati i pozicija na tablici nisu pravi pokazatelj njihove kvalitete. Mi ćemo probati u utakmici nametnuti svoj ritam, moramo dobro odgovoriti na njihovu agresiju te pokušati izgraditi dovoljnu prednost kako bi izbjegli neizvjesnu završnicu.’ – najavio je utakmicu igrač KK Cibona, Ivan Majcunić.

Svoj osvrt na momčad gostiju iz Šibenika dao je i trener KK Cibona, Jakša Vulić.

‘Šibenka je momčad koja je s velikim ambicijama ušla u ovu sezonu, međutim njihovi trenutni rezultati to ne pokazuju, budući da su ostvarili tek četiri pobjede. Treba naglasiti da je uzrok nešto lošijim rezultatima broj ozljeda, a neki igrači im se još nisu vratili. U posljednjoj utakmici ostali su i bez Babića, tako da ni on neće vjerojatno nastupiti protiv nas. S druge strane mi vodimo računa o našoj igri, i mi smo po prvi put ove sezone ušli u problem s ozljedama. Ivan Perasović ozlijedio se na treningu i još ne znamo može li participirati u utakmici, ali sigurno ćemo tražiti nova dva boda i zadržavanje na drugoj poziciji.’ – rekao je Vulić.

Utakmica se igra u petak, 01. prosinca, u Košarkaškom centru Dražen Petrović s početkom u 17:00 sati, a ulaznice se mogu kupiti putem platforme ulaznice.hr ili na blagajni dvorane uoči početka.