Vukovi će u ponedjeljak, 06. studenog, protiv momčadi koju s klupe predvodi Damir Mulaomerović tražiti šestu pobjedu u nizu u domaćem prvenstvu.

U subotu, 04. studenog, košarkaši Cibone ostvarili su važnu pobjedu u sklopu regionalne AdmiralBet ABA lige protiv Mornara, bila je to jedna teška utakmica, ali vremena se za odmor nema. Već u ponedjeljak, 06. studenog, Cibona pod ‘Tornjem’ dočekuje Cedevitu Junior u sklopu 7. kola Favbet Premijer lige.

Cibona u susret protiv Cedevite Junior ulazi nakon dvije vezane pobjede protiv Splita u prošlom kolu te već spomenutog Mornara, a što je momčad napunilo dodatnim samopouzdanjem. Potvrdio je to i trener KK Cibona Jakša Vulić koji će u ponedjeljak na klupu sjesti kao službena osoba.

‘Možemo reći da su nam ove dvije posljednje pobjede donijele određenu dozu samopouzdanja i boljeg raspoloženja unutar momčadi. Uvijek je ljepše trenirati, raditi i pripremati se za sljedeće susrete kada se pobjeđuje, tako da nam to u smislu samopouzdanja stvarno dosta znači.’ – rekao je Vulić.

Cedevita Junior ekipa je koju s klupe predvodi Damir Mulaomerović, a u uvodnih šest utakmica upisali su uvjerljive pobjede protiv Bosca, Dubrovnika, Šibenke i Dubrave. U sklopu regionalne NLB ABA 2 lige nakon uvodnog turnira na polovičnom su učinku, upisana je pobjeda protiv MZT-a, dok je u drugoj utakmici bila bolja Vojvodina.

‘Nismo imali previše vremena za pripremiti utakmicu, ali znamo kakvu ekipu imaju. Pogledali smo njihove utakmice, i one u domaćem prvenstvu i one u drugoj ABA ligi, pogotovo onu u kojoj su došli do pobjede protiv MZT-a. Definitivno je da u smislu kreacije kod njih puno toga dolazi od mladoga Vite Kučića, mi moramo dobro kontrolirati njegovu pick&roll igru gdje on kroz prodore dolazi i do svojih poena, ali i uspješno razigrava ostatak ekipe. Od ostalih igrača imaju više dobrih šutera što je i glavna odlika njihove igre poput Allena, Rašića i Jelića tako da im ne smijemo ostaviti previše prostora.’

Ono što stvara problem stručnom stožeru na čelu s trenerom Vulićem te igračima, svakako je činjenica da ne mogu nastupiti kompletni. Iz prve momčadi tako će na parket kao i do sada izaći Krešimir Radovčić, Ivan Majcunić, Aleksandar Aranitović, Ivan Perasović te Domagoj Vuković.

‘Moramo dobro odraditi regeneraciju igrača nakon Mornara u kojoj su se nešto više potrošili Radovčić, Majcunić i Aranitović, cilj je osvježiti ih da mogu izdržati taj dosta težak ritam. Što se tiče Vukovića i Perasovića, njih smo uspjeli poštediti u subotu i očekujem da energetski budu na najvišoj razini u utakmici. S ozljedama na sreću nemamo problema, a ako se i dogode relativno su minorne zbog kojih igrači ne moraju propuštati utakmice. Nadam se da će tako biti i u nastavku prvenstva te očekujem da ćemo protiv Cedevite nastupiti u kompletnoj sastavu koji imamo na raspolaganju za domaće prvenstvo.’ – zaključio je za kraj gospodin Vulić.

Utakmica se igra u Košarkaškom centru Dražen Petrović u 20:00 sati, a ulaznice se mogu kupiti putem platforme ulaznice.hr ili na blagajni dvorane prije početka utakmice.