U sklopu 6. Kola AdmiralBet ABA Lige Cibona je pobijedila Mornar rezultatom 73:72.

Ulazak u susret bio je tvrd, u uvodne tri minute postignuto je samo šest poena. Nakon kratke krize u kojoj je Mornar imao vodstvo od 10:4, Vukovi su se izvukli te je do kraja četvrtine rezultat bio 18:20 za goste. Najveće probleme stvarao je Gavrilović koji je zabio 14 od Mornarovih 20 poena.

U drugi dio prvog poluvremena ušlo se izjednačeno. Igralo se koš za koš, ali Cibona nikako nije mogla sustići prednost gostiju te je cijelo vrijeme bila u zaostatku. To je rezultiralo timeoutom trenera „Vukova“. Ali ni nakon minute odmora nije bilo nekakve promjene, domaćin je imao velikih problema s obrambenim dijelom gdje je Mornar praktički svaki napad završio poenima.

Loša obrana Cibone omogućila je Mornaru +10 i novu minutu odmora. Prvo poluvrijeme obilježio je loš šut za 3 poena iz čega su Vukovi malo smanjili razliku. Gosti su do kraja dionice zadržali prednost i na odmor otišli s rezultatom 33:39. Najefikasniji igrači kod Cibone su bili Buljan s devet i Radovčić sa sedam poena, dok su kod gostiju najviše zabijali Gavrilović i Lewis sa 16 i sedam poena. 

U drugo dio Zagrepčani su ušli s puno boljom i agresivnom obranom što je rezultiralo 12:0 serijom Vukova koja je trajala punih pet minuta. Tek sredinom dionice Mornar je zabio prve poene. Dobra obrana domaćina se nastavila, no s tri fantastične trice Wallera Mornar je došao na samo četiri razlike. Dobra četvrtina ipak je završila dvicom Gavrilovića za rezultat 58:54 za domaće prije posljednje četvrtine.

Zadnji dio utakmice obje ekipe otvorile su velikim brojem vanjskih šuteva. Iako je tijekom cijele utakmice vanjski šut bio slab sa obje strane, krenuli su ulaziti te su gosti sredinom četvrtine došli u egal i cijelo vrijeme bili uz rame Ciboni. Nakon trice Wallera koji je ušao u ritam u drugom poluvremenu i pogotka Lewisa gosti dolaze do vodstva 65:67. 

Kada je bilo najbitnije ukazali su se Stein i Proleta te Vukovi odlaze na +5 na 90 sekundi prije kraja. Na 30 sekundi prije kraja rezultat je bio 72:71 pri kojem Stein promašuje tricu, ali Buljan hvata skok i odlazi na liniju slobodnih bacanja. Jedno od dva bacanja je zabio i Vukovi odlučuju raditi prekršaj na Murrayu koji mu donosi dva slobodna bacanja. Bio je precizan pri prvom, ali drugo je promašio te Cibona odnosi pobjedu 73:72.

‘Želim čestitati ekipi Cibone na pobjedi, iako je utakmica mogla otići i na našu stranu, bilo je to sve na jednu loptu. U većem dijelu utakmice imali smo kontrolu utakmice, dobili smo tri četvrtine od četiri, ali imali smo loš ulazak u drugo poluvrijeme. Upozoravao sam na taj početak u svlačionici, i ispostavilo se na kraju da je i bio odlučujući. Od plus šest došli smo na minus pet, za gotovo pet minuta nismo postigli niti jedan poen. To je odredilo tijek utakmice. Kasnije smo se vratili, i onda je odlučio obrambeni skok s kojim mi imamo problema iz utakmice u utakmicu. Cibona je samo zadnji napad imala dva napadačka skoka i to je prevaga koja je odlučila današnju utakmicu. Bila je to teška utakmica i za domaćina i za nas, okrećemo se drugim utakmicama, propustili smo priliku da sebi olakšamo, idemo dalje.’ –  rekao je trener KK Mornar Barsko zlato, Mihailo Pavićević

‘Prije svega čestitke mojim igračima na izuzetnom trudu, borbenošću, mislim da su izvojevali ovu pobjedu. Utakmica s naše strane nije bila pretjerano kvalitetna, kao što je bila i ova posljednja protiv Splita. Za nas je ova pobjeda vrlo važna, mislim da će nas kroz sezonu čekati još puno ovakvih utakmica i svaku u kojoj uspijemo pobijediti, za nas je velika stvar. Nadam se da smo iz ove utakmice uspjeli nešto i naučiti i da ćemo u sljedećim susretima biti bolje. Što se tiče same utakmice, u prvom poluvremenu smo imali problema s njihovom pick and roll igrom, u drugom poluvremenu smo malo promijenili obranu i to je izgledalo bolje. Na kraju nas je i sreća malo pomazila, ali kako se kaže, sreća prati hrabre.’ – rekao je trener KK Cibona, Jakša Vulić