U sklopu 6. kola AdmiralBet ABA Lige Cibona će u subotu, 04. studenog ugostiti ekipu Mornara. Utakmica je na rasporedu u Košarkaškom centru Dražen Petrović u 14 sati. 

Mornar je tekuću sezonu regionalne lige otvorio s četiri uzastopna poraza i jednom pobjedom, ona je ostvarena u prošlom kolu protiv Krke. Uz ABA Ligu, ekipa iz Bara također igra i FIBA Europe Cup gdje im je trenutačni omjer 1-2.

S druge strane, Cibona u ovaj susret ulazi nakon sjajne pobjede u Favbet Premijer Ligi protiv Splita. Pobjeda je to koja je sigurno podignula raspoloženje u ekipi uoči važnog subotnjeg susreta. U regionalnoj ligi Cibona je na omjeru 0-5, a ovo će biti prva utakmica kod kuće nakon duge dvotjedne gostujuće serije.

‘Očekuje nas utakmica protiv Mornara, momčadi koja se puno oslanja na šut za tri poena tako da u tih 40 minuta u stanju su napraviti pozitivne i negativne serije. Imaju dosta amplituda u njihovim utakmicama, u kretanju rezultata. Nama to govori da moramo biti maksimalno koncentrirani, čak i ukoliko napravimo neku prednost, oni su u stanju s par vezanih trica okrenuti tijek utakmice. Tražimo prve bodove u ovogodišnjoj ABA ligi, moramo se, što se kaže, bacati na glavu da bi upisali pobjedu. Očekujem da u tom dijelu i igrači razumiju što trebaju raditi, te jednu izuzetno borbenu utakmicu. Što se tiče atmosfere u ekipi, definitivno da svaka pobjeda, pogotovo protiv Splita u gostima, donosi bolje raspoloženje unutar momčadi. Kako god, i da je kemija u momčadi dobra, ako se uđe u seriju poraza to se mora odraziti na raspoloženje. Tako da, pobjeda protiv Splita je značajna za nas, napunila nas je samopouzdanjem i sad na krilima toga očekujemo bolju utakmicu protiv Mornara.’ – rekao je Jakša Vulić, trener KK Cibona.

‘Sutra nam je do sada najbitnija utakmica sezone, moramo ići na pobjedu, bacati se za svaku loptu, moramo biti maksimalno koncentrirani s najvećom mogućom željom. Nema tu puno filozofije, sutra nam je važna utakmica jer imamo omjer 0-5 i moramo po tu pobjedu.’ – rekao je Ivan Perasović.

Utakmica se igra od 14 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović, a ulaznice se mogu kupiti putem platforme ulaznice.hr ili na blagajni dvorane uoči početka utakmice.