Cibona će u subotu, 11. studenog, gostovati u Dubrovniku gdje će tražiti sedmu pobjedu zaredom u Favbet Premijer ligi.

Cibona je sezonu domaćeg prvenstva otvorila porazom od Zadra, ali onda je uslijedio niz od šest pobjeda kojeg je malo tko očekivao. Upisali su Vukovi pobjede redom protiv Alkara, Škrljeva, Zaboka, Bosca, Splita i Cedevite Junior što je nakon sedam kola dovoljno za sam vrh ljestvice. 

Pobjede protiv Splita i Cedevite Junior izrazito su važne jer momčad je napunjena samopouzdanjem, a zadovoljstvo ne skriva niti Jakša Vulić, trener KK Cibona.

Mogu reći da sam i više nego zadovoljan otvaranjem domaćeg prvenstva i omjerom 6-1. Iskreno, teško je bilo očekivati da ćemo ubilježiti šest pobjeda s obzirom na sve okolnosti, međutim ove posljednje dvije utakmice definitivno su momčad napunile samopouzdanjem. Na valu tog samopouzdanja pružamo jako dobre igre i kako ja tako i svi u klubu možemo biti zadovoljni. S druge strane, naša je obveza da nastavimo u istom ritmu i da pokušamo zadržati se na ovom nivou.’

Pred igračima je gostovanje u Dubrovniku, očekuje ih prošlogodišnji pobjednik Prve muške lige koji se pokazao vrlo dobrim u dosadašnjem dijelu sezone i jasno je kako će momčad koju s klupe vodi Ivan Perinčić već ove sezone težiti gornjem dijelu ljestvice. 

‘Sasvim sigurno je da će dobri rezultati probuditi dodatno zanimanje kod košarkaških zaljubljenika u Dubrovniku, to je odlična stvar i za Dubrovnik kao klub, ali i za hrvatsku košarku. Drago mi je da se jedna takva košarkaška sredina s tradicijom ponovno budi i dolazi na najveću scenu hrvatske košarke.’ – rekao je Vulić.

Krešimir Radovčić, kapetan Cibone, unatoč pozitivnom nizu spustio je loptu na zemlju svjestan da protiv novog premijerligaša neće biti lako u subotu.

‘Idemo iz utakmice u utakmicu, jednu po jednu i nema smisla govoriti nešto unaprijed. Sigurno nas u Dubrovniku očekuje teško gostovanje, mi ćemo se do tada pokušati regenerirati i odraditi dobru pripremu. Ono što znamo je da igraju odlično, a pogotovo Vujičić i Dubelj od kojih nam prijeti najveća opasnost.’ – najavio je susret Radovčić.

Ekipa je to u kojoj na parketu glavnu riječ vode igrači uz već spomenute Filipa Vujičića i Petra Dubelja, Tomislav Cvitković, amerikanca Javon Levi, ali i bivši Cibonaš Josip Popić. Trenutno su na omjeru 4-3, upisali su pobjede protiv Zaboka, Bosca, Šibenke i Dubrave, a poraženi su tijesno tek od Splita i Dinama.

‘Otvorili su sezonu više nego dobro, imali su nekoliko kvalitetnih izdanja kao što je posljednja pobjeda u gostima protiv Dubrave, ali mi ćemo na tragu naših posljednjih utakmica pokušati kontrolirati ritam. Ne smijemo im dozvoliti da krenu u jurnjavu, odnosno utakmicu visokog intenziteta kako bi naši iskusni igrači mogli izdržati velik broj minuta na parketu. Raduje me ono što smo vidjeli od mladih igrača, prije svega od Pavkovića i Golemca koji u određenim vremenskim intervalima mogu ući u utakmicu i odmoriti prvu petorku te na taj način pomoći da kvalitetnije prođemo kroz zahtjevne situacije tijekom utakmice.’ – zaključio je za kraj Jakša Vulić.

Utakmica se prema rasporedu igra u subotu, 11. studenog u dvorani Gospino polje s početkom u 18:00 sati, a prijenos možete pratiti putem HKS TV platforme.