Kreće polufinalna serija doigravanja za prvaka Hrvatske u HT Premijer ligi košarkaša. Cibona je „dvokorakom“ riješila četvrtfinalnu seriju i bez problema eliminirala momčad Furnira s dvije sigurne pobjede dok je Zadar imao ipak težu zadaću protiv Dinama. Favorit je, ipak, prošao dalje dobivši dvije utakmice na svom parketu, pa ćemo u polufinalu imati očekivani dvoboj ponajboljih klubova u Hrvatskoj.  

Cibosi su imali nešto više odmora u odnosu na svog tradicionalnog rivala koji je igrao i play-off AdmiralBet ABA lige u kojem je u četvrtfinalu ispao od beogradske Crvene zvezde. Tako će izabranici Josipa Sesara i Danijela Jusupa nastaviti svoje međusobne ovosezonske dvoboje u kojima su Zadrani zasad uspješniji sa četiri pobjede i tri poraza. To im daje određenu prednost uoči novih dvoboja, nakon kojih će biti poznati tko će izboriti plasman u finale te igrati za titulu državnog prvaka.  

Zadar ima dobar balans i sigurno će učiniti sve kako bi nastavio niz uspješnih nastupa protiv „Vukova“ koji su, pak, svjesni da protiv svakoga mogu odigrati dobro i učinkovito. Bili bi zasigurno još bolji da su u mogućnosti na teren poslati sve raspoložive snage, međutim, to ni sada nije slučaj. Unatoč izostancima, Cibona je puno puta pokazala da se na nju s pravom mora najozbiljnije računati. To vrijedi i za ovaj prvi polufinalni dvoboj koji će u dvorani Krešimira Ćosića biti odigran u nedjelju, 21. svibnja, s početkom u 20 sati uz izravan prijenos u programu Sportske televizije.  

„Zadar zasad ima 4-3 u svoju korist protiv nas, ali treba naglasiti da su ta četiri poraza stigla u nizu kada smo imali suženi igrački kadar na raspolaganju. U tom smo razdoblju ostali bez četvorice igrača, što zbog ozljeda, što zbog nekih drugih razloga. Sada smo imali pet dana za pripremu ove utakmice i postavku nekih novih taktičkih varijanti. Putujemo u Zadar u nedjelju i očekujem dobru partiju s naše strane“, rekao je Josip Sesar.  

„Pred nama su Zadrani, odlična momčad predvođena MVP-ijem ABA lige Lukom Božićem. Mi smo uspjeli ovoga tjedna malo više trenirati i kvalitetno se pripremiti za nedjeljni dvoboj. Uz naš maksimalno borbeni pristup, nadamo se pozitivnom ishodu, a osobno ne sumnjam da će to biti vrlo zanimljiva i uzbudljiva utakmica“, poručio je Domagoj Vuković.

Foto: Marin Sušić