Kako se moglo i pretpostaviti nakon poraza od Splita u posljednjem kolu Lige za prvaka, košarkaši Cibone s treće pozicije kreću u doigravanje. Suparnik će im biti momčad Furnira koja je također igrala među šest najboljih hrvatskih klubova, što je i ostvarenje svih ambicija kolektiva iz zagrebačke Dubrave. S druge strane, „Vukovi“ su u statusu branitelja naslova iz prošle sezone i jasno je da se na njih uvijek mora najozbiljnije računati i u svim budućim kalkulacijama i prognozama kada je riječ o najvrijednijem trofeju u našoj košarci.  

Prva četvrtfinalna utakmica play-offa na rasporedu je ove srijede, 10. svibnja, u KC Dražen Petrović, a početak je u 18 sati. Naravno da su Cibosi favoriti, nije to nimalo upitno, s obzirom i na rejting ovih suparnika i njihovu kvalitetu. Josip Sesar već dugo nije u situaciji na parket izvesti najjači kadar, pa će tako biti i na startu doigravanja. Naviknuti su u Ciboni na takve stvari, nikada se od toga ne pravi drama, ali je činjenica da su jako rijetko bili kompletni. No, bez obzira tko će izostati, prvak u svakom trenutku ima momčad koja uvijek ima zadaću boriti za najviše ciljeve.  

Furnir je prije nekoliko dana odigrao dobru utakmicu protiv Zadra, bez obzira što su gosti očekivano osvojili bodove. No, većim dijelom toga susreta, Dubravaši su bili u „egalu“, potvrdivši da ih se uvijek mora shvatiti maksimalno ozbiljno. Ne treba dvojiti da će tako i biti jer u završnici sezone svaki se kiks jako skupo plaća.  

„Igrali smo često protiv njih i znamo koje su im prednosti, a koji su im nedostaci. Dobro smo se pripremili iako imamo određenih problema s ozljedama. Nažalost, nedostajat će nam Mazalin, upitan je i Smajlagićev nastup, dok su ostali spremni i žele maksimalno opravdati i očekivanja naših navijača koje poziv da dođu na tribine i pomognu nam da u play-off startamo s pobjedom“, rekao je Josip Sesar.  

„Na startu doigravanja moramo ući maksimalno ozbiljno i motivirano. Dobro poznajemo protivnika, tako da znamo i odakle nam prijeti najviše opasnosti. Mislim da će sve ovisiti o našoj igri i pristupu“, ustvrdio je Aleksandar Aranitović, prvotimac Cibone.

Foto: Marin Sušić