Još je samo jedno kolo ostalo do play-offa HT Premijer lige košarkaša. Pobjedom Zadra prošloga vikenda u Draženovu domu potpuno se zakomplicirala ionako dramatična borba za vodeću poziciju uoči završnog doigravanja jer sada Zadar, Split i Cibona imaju identični omjer 25-6 na vrhu ljestvice u Ligi za prvaka. Naravno da svatko iz ovoga terceta priželjkuje da u samu završnicu borbe za naslov krene s „jedinice“, a kakav će u konačnici biti poredak – saznat ćemo za koji dan, točnije u subotu.  

Prethodno nas, ovoga petka, očekuje još jedan veliki hrvatski derbi. Cibona će iznova biti domaćin, ovaj puta momčadi Splita, a susret je na rasporedu od 17 sati u KC Dražen Petrović. Aktualni prvaci imaju jasnu računicu: dati sve od sebe da bi ostvarili pobjedu i onda se nadati da bi Zadrani eventualno mogli kiksati dan kasnije u zagrebačkoj Dubravi. Imaju Cibosi problema s virozama i ozljedama, posebno se to osjeti u igri pod obručima jer Sesarovim izabranicima, vidljivo je, nedostaje visine u situaciji kada im izostaju Bundović, Vuković i Perasović, kao što je to bio slučaj u prethodnoj utakmici.  

No, pokušat će „Vukovi“ objektivne probleme nadoknaditi srčanošću i velikom borbom pred svojim navijačima. Od Splita su bili bolji u dva od tri međusobna prvenstvena ogleda tijekom ove sezone, pa se nadaju da će tako biti i u predstojećem dvoboju. Što se tiče sveprisutnih kalkulacija, u slučaju da Splićani osvoje bodove pod Tornjem, oni bi u play-off krenuli s prvog mjesta, bez obzira kako će proći Zadrani, budući da imaju bolji omjer od  Jusupove momčadi (3-1) u njihovim dosadašnjim susretima.  

„Utakmica koja je jako važna za konačni poredak. Split je trenerski odlično vođen od strane kolege Subotića i zaista imaju dobru i uspješnu sezonu iza sebe s dva izrazita individualca na šuterskim pozicijama Mavrom i Shorterom. Potpomognuti Sullivanom i Nelsonom pod koševima jako dobro funkcioniraju u tom sustavu igre kojega je Subotić postavio. Protiv njih smo igrali dosta puta ove sezone, nema obostrano nekih nepoznanica, a ono što je nama važno – moramo staviti utakmicu u naš ritam, da se odvija u intenzitetu kojega mi želimo. Na probleme koje imamo već neko vrijeme sada se nadovezala i ozljeda Perasovića i nećemo ga, nažalost, imati u preostalim dvobojima. Navijače pozivam da dođu u što većem broju i pomognu nam na tom putu do pobjede“, rekao je Josip Sesar, kormilar Cibone.  

„Split je u svakom slučaju dobra momčad i sigurno nas i ovaj puta čeka teška zadaća. Nastojat ćemo je odraditi u skladu s onim što ćemo prethodno dogovoriti u svlačionici i vjerujem u našu pobjedu. Želja nam je zauzeti što je moguće bolju poziciju za predstojeći play-off i zato moramo opet dati sve od sebe“, poručio je kapetan „Vukova“ Krešimir Radovčić.  

Ulaznice se mogu kupiti u sustavu ulaznice.hr ili na dan odigravanja utakmice na blagajnama dvorane koje se otvaraju dva sata prije početka susreta. 

Foto: Cibona