Lako je Cibona dobila prvu utakmicu četvrtfinalne serije doigravanja za prvaka Hrvatske. Furnir u Draženovu domu nije uspio pružiti jači otpor velikom favoritu i na kraju je bilo velikih 40 koševa razlike (102:62). Sve je u tom dvoboju bilo na strani Cibosa u čijim je redovima bilo puno raspoloženih pojedinaca, dok protivniku praktički ništa nije polazilo za rukom. No, teško je vjerovati da se takav dan Dubravašima može ponoviti i u drugom susretu koji nas očekuje ove nedjelje od 18 sati, kada će Furnir biti u ulozi domaćina.  

Kvalitetu je, gledajući kadar jednih i drugih, doista teško uspoređivati jer su „Vukovi“ svakako dominantniji, pa i onda kada im izostanu dva, tri standardna prvotimca. Kada su Sesarovi izabranici maksimalno fokusirani na parketu, dečki iz Dubrave teško im se mogu suprotstaviti. Pokazale su to i prethodne utakmice, no uvijek se može dogoditi i poneka u kojoj ne krene sve prema očekivanjima. Šarin ima na raspolaganju borbenu i poletnu momčad koja na svom terenu izgleda dosta bolje nego u gostima. U Ciboni, pak, razmišljaju kako im je u ovoj seriji bitno odraditi posao, „dvokorakom“ bez popravnog ispita, tako da će koncentracija opet morati biti na visokoj razini.  

„Poznavajući rad kolege Šarina, on će sigurno pokušati postaviti neke nove stvari u odnosu na naše dosadašnje oglede ove sezone. Morat ćemo biti spremni na to. U prvom smo dvoboju odigrali sjajno, defanzivno je to zaista bilo na visokoj razini jer nismo protivniku dopustili da dođe do nekih laganih poena. Iz dobre obrane nam se vratilo i samopouzdanje u napadačkim akcijama. Bili smo rastrčani i razigrani, pogađali i trice u visokom postotku. Vjerujem da bi tako moglo biti i u Dubravi. Pozivam naše navijače da nas i bodre i u nedjelju na putu do još jedne pobjede i plasmana u polufinale“, ističe Josip Sesar, kormilar Cibone.  

„Idemo tamo maksimalno ozbiljno, bez imalo opuštanja. Želimo završiti četvrtfinalnu seriju s ovom drugom utakmicom i s 2-0 se plasirati dalje. Sve je, dakle, jasno, idemo po novu pobjedu“, poručuje playmaker Cibosa Borna Kapusta.

Foto: Marin Sušić