Furnir – Cibona 76:93 (14:22, 29:44, 52:61, 76:93) 

Košarkaši Cibone plasirali su se u polufinale HT Premijer lige izbacivši Furnir. „Vukovi“ su slavili i u uzvratnom četvrtfinalnom susretu s 93:76, te čekaju boljeg iz susreta Zadar – Dinamo u nastavku hrvatskog prvenstva. 

Utakmica je počela pravom kanonadom vanjskog šuta. U početnih pet minuta obje su momčadi pogodile po 3 trice. Cibona se rano odvojila i pobjegla na 24:14, a cijelu prvu četvrtinu Sesar je igrao s istom petorkom. U pozadini priče su naravno ozljede Bundovića, Mazalina i Perasovića. Vidović i Savić pobrinuli su se produžiti dramatiku, pa je nekoliko trenutaka potom, brzom serijom, Furnir smanjio na 22-20. Tek što je ušao Smajlagić ubacuje dvije trice zaredom i donosi ozbiljnost i novi poticaj suigračima. Aranitović i Vuković potpisuju sljedećih 10 Ciboninih koševa i ta je širina strijelaca bila sasvim dovoljna za bijeg u posve sigurne vode.  

Vodstvo 44:26 sugeriralo je kako će u nastavku gosti komforno prema polufinalu. Hrvatski je prvak odigrao vrlo tečno poluvrijeme. Potvrdit će to činjenica o čak 17 asistencija. Uz to dominacija u skoku i vrlo dobra trica (6/11). U individualnom smislu Cibosi su prvih 20 minuta „pokrili“ sa samo sedmoricom i svi su postali strijelci, a prednjačio je Aranitović s 11 poena. Furnir je ipak u nastavku pružio snažan otpor. S ubačene tri trice u nizu domaćin je smanjio na 38:46. Osobito dobro odigrao je visoki Savić koji se iz reketa izvlačio na vanjske pozicije i sjajno pogađao. Večer u Dubravi je i inače bila netipično raskošna u kvaliteti vanjskog šuta s obje strane. Nakon toga ekipe su bile prilično izjednačene, a Dubravaši su smanjili zaostatak na 52:59.  

U posljednjoj četvrtini „Vukovi“ su ponovno pobjegli u zavjetrinu 15 poena razlike. Kontrolirali su utakmicu i dodavali gas kada je bilo potrebno. Na centarskoj poziciji odlično se snalazio Vuković, u uslijed većeg broja pogrešaka Furnira, gosti su odigrali i nekoliko efektnih kontri. Na kraju uvjerljiv prolaz Cibone prema polufinalu gdje će igrati protiv boljeg iz trećeg četvrtfinalnog susreta Zadra i Dinama. Aktualni je prvak u Dubravi igrao u zaista uskom rosteru aktiviravši mladog  Frančeševića tek stotinjak sekundi prije kraja.  

Sesarova ekipa je u tim okolnostima imala četvoricu igrača s 13 i više koševa. Radovčić je zabio 22, Smajlagić 21 uz 4 trice, Vuković je imao 19 poena uz 8 skokova i 6 asistencija, Aranitović je dodao 13 koševa, a Kapusta je pripremio 11 asistencija. U Furniru su odlično odigrali Savić s 19 i Vidović sa 14 poena.  

Josip Sesar, trener Cibone:
„Mislim da smo dobro odigrali ovu četvrtfinalnu seriju, a dečkima iz Dubrave bih čestitao na odličnoj sezoni. Imamo sada tjedan dana za rekuperaciju, što je bitno imajući u vidu određene ozljede koje nas prate. Trebamo pripremiti neke nove taktičke stvari za polufinale, a vidjet ćemo hoće li to biti Zadar ili možda Dinamo koji je pokazao koliko može biti opasan. Nadam se da će nam se Mazalin vratiti u roster za sljedeću utakmicu“. 

Sven Smajlagić, košarkaš Cibone:
„Nije bilo lako slomiti otpor Dubravaša, ali smo uspjeli to prelomiti prvenstveno sa svojom agresivnošću i brzinom. Sad ćemo se pripremiti za sljedeće dvoboje, najvjerojatnije protiv Zadra i nadamo se prolasku u finale“. 

Jeronimo Šarin, trener Furnira:
„Čestitam svim dečkima koji su nastupali u našoj momčadi ove sezone. Nažalost, zbog nekih ozljeda i viroza nismo završili posao onako, kako smo priželjkivali i da u kompletnom sastavu pružimo Ciboni što jači otpor, pa čak i da ih iznenadimo. Protivnik je zasluženo dobio i želim im sreću u polufinalu. Naša je momčad daleko najmlađa u ligi, stoga plaćamo danak neiskustvu i umoru glavnih igrača. Ovo je veliko iskustvo za nas, a sljedeće sezone ćemo sigurno igrati još značajniju ulogu“.

Foto: Marin Sušić