Nastavljaju se košarkaška uzbuđenja na domaćim parketima. Nakon uskrsnih blagdana pred nama je još jedan istinski derbi jer će u utorak od 18 sati snage odmjeriti Split i Cibona, u okviru 5. Kola Lige za prvaka HT Premijer lige. To je u svakom pogledu utakmica koja bitno može usmjeriti tijek natjecanja iako u ovoj fazi još ne može nositi pridjev „presudna“ s obzirom da i jedne i druge očekuje još dosta iskušenja.

Do sada su i Splićani i Zagrepčani ostvarili isti učinak u omjeru pobjeda i poraza 21-5. I to je potvrda izjednačenosti ove dvije momčadi čije su ambicije dosegnuti sam vrh u hrvatskom prvenstvu. Nakon lijepe pobjedničke serije i Sesarovih i Subotićevih izabranika, u prethodnom su kolu doživjeli poraze na terenima svojih protivnika. Cibona je izgubila u Zadru, dok je Split pokleknuo u ogledu s Cedevitom Junior. Sada zasigurno opet žele preokrenuti stvari u svoju korist..

Gledajući sve ovosezonske  međusobne dvoboje omjer je 3-2 u korist Žutih. Oba puta su slavili u AdmiralBet ABA ligi i jednom na domaćoj sceni, dok je Cibona dobila jednu utakmicu u HT Premijer ligi uz pun pogodak u Kupu Krešimira Ćosića kojega je kasnije i osvojila. Splićani se ponajviše oslanjaju na svoje strance, dok se Cibona na svom putu uzda u momčadskiduh, u kojem kolektiv izbacuje pojedince. Treba napomenuti kako će Vukovi tijekom travnja samo jednom biti domaćini uz pet gostovanja koja su započela dvobojem u Zadru. Bit će zanimljivo vidjeti s kojim će učinkom dočekati mjesec(e) odluke o novom prvaku.

„Nismo bili pravi protiv Zadra, sigurno ćemo morati izvući pouke i odigrati bolje u sljedećim dvobojima.  Idemo u Split na dan utakmice, pokušati odigrati najbolje što možemo. Ono što ću tražiti od svojih igrača je da vratimo nužno potrebnu energiju i ako taj preduvjet ispune, bit ću zadovoljan“, u najavi je poručio trener Cibone Josip Sesar.

„Nismo baš najbolje odradili posljednje utakmice,morat ćemo biti bolji u Splitu. Oni su odlična momčad, igraju u vrlo dobroj formi, no mi želimo iskoristiti neke  naše prednosti u odnosu na njih. Pokušat ćemo napasti na način koji Splićani nešto slabije brane, nastojati dobiti ovaj susret i opet započeti pobjednički niz“, istaknuo je centar Cibosa Krešimir Ljubičić.

Foto: Marin Sušić