IGOKEA – CIBONA 81:67 (20:16, 43:33, 61:55, 81:67)

Košarkaši Cibone poraženi su u Laktašima gdje je Igokea slavila sa 81:67 u nastavku Admiral Bet ABA lige i trenutačno drže 11. mjesto s omjerom 9/15, a isti broj pobjeda sada ima i klub iz BiH. Cibona je odlično otvorila utakmicu, došla na početku u vodstvo 10:3, laganim poenima Perasovića i Mazalina, a ekipu je razigrao playmaker Kapusta. Domaćin je, međutim, povezao tri trice u nizu, a imao je i balans s rješenjima ispod koša gdje je Đorđević dolazio do jednostavnih realizacija. Već do kraja uvodne četvrtine uslijedio je preokret, a onda je Igokea serijom 10:0 došla i do najveće prednosti 32:22.

Uz manje poteškoće momčad trenera Jovanovića održala je 10 koševa viška sve do poluvremena. Generalno, Cibona je u prvom razdoblju bila nekako „mekana“, što je domaćin koristio. Pritisak na Kapustu bio je snažan i to je dobro odradio tek punoljetni Stanković. Uz to pet promašenih slobodnih bacanja i prilična nepreciznost s velikih udaljenosti utjecali su na kompletnu izvedbu. Cibonina trica u prvom dijelu bila je skromna 3/12, a i šut za 2 poena bio je tek neznatno iznad 50%. Jedina je dobra vijest bila u činjenici povratka Aranitovića nakon ozljede koji je s 9 koševa bio i najefikasniji među Vukovima.

Nastavak donosi nešto veću energiju Cibosa, međutim Igokea je na svoj način održavala rezultatski komfor. Kapustitnim raritetnim „udarom“ od 4 poena u samo dvije sekunde, Zagrepčani su smanjili na samo 6 razlike, a u otvaranju posljednje četvrtine tricom Aranitovića stigla je i najveća Cibonina prijetnja. Bilo je to smanjenje na 61:57. Tada Jošilo zabija tricu iz zaista nemoguće pozicije koja se vezala s još nekim tehničkim pogreškama Sesarovih izabranika. Ta je serija od 9:1 u samo 90 sekundi bila krucijalna i kao da je poništila sav otpor hrvatskog prvaka, pa je domaćin uspio stići do važnih bodova. Igokea je imala čak 17 skokova više – 38/21, uz to promašili su samo 7 dvica u cijelom susretu, dok je Cibona imala jedva 50 posto ubačaja „za dva“. Do izražaja su došle individualne vrijednosti Crawforda (14 poena), Đorđevića (12), Jošila (12), Kondića (12) i Delalića (10) koji su bili dvoznamenkasti u broju poena. Kod Cibone je Aranitović ubacio 16 koševa, Smajlagić je dodao 12, a Radovčić i Mazalin po 10. Kapusta je imao 6 asistencija, a Mazalin 8 skokova.

Josip Sesar, trener Cibone:

„Čestitam Igokei na zasluženoj pobjedi. Mi smo pokušavali mijenjajući način igre u obrani, u napadu smo pokušavali i s niskom četvorkom, ali nismo uspjeli. Imali smo dosta otvornih šuteva, međutim, za tri poena nam je postotak bio svega 22%, a slobodna bacanja 66%. Ne znam je li to bila dekoncentracija ili pak posljedica određenog umora, no to ne umanjuje trijumf domaćina. Okrećemo se već sljedećim utakmicama jer nam već u utorak slijedi dvoboj protiv Zadra. Nadam se samo da nam se Kapusta nije ozbiljnije ozlijedio“.

Vladimir Jovanović, trener Igokee:

„Mojim igračima čestitke na pobjedi jer smo većim dijelom susreta bili u prednosti, osim na početku dvoboja. Mislim da smo se dobro pripremili, a utakmicu smo mogli i ranije riješiti da nismo napravili neke pogreške krajem treće i početkom četvrte dionice. Tada smo omogućili Ciboni da se vrati u igru. Sve ostalo je bilo s naše strane u redu, bili smo čvrsti, iskoristili neke naše prednosti i došli do bodova. Svom bivšem klubu želim prije svega stabilnost u svakom pogledu, a mi se okrećemo našim sljedećim obvezama“.

FOTO: Cibona