Samo su još tri kola ostala do kraja osnovnog dijela sezone u AdmiralBet ABA ligi. I dalje se vodi zanimljiva borba za plasman u Play-off, pri čemu se u 24. prvenstvenoj rundi sastaju izravni konkurenti Igokea m:tel i Cibona. Njihov ogled u Laktašima svakako će utjecati na završni plasman uoči doigravanja, pa ga obje momčadi dočekuju s velikom željom za osvajanjem bodova. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 2. travnja, s početkom u 17 sati.

Trenutno su Vukovi u nešto boljoj poziciji jer su na desetom mjestu s 32 boda, dva više u odnosu na suparnika kojemu dolazi u goste, a koji ima utakmicu zaostatka. Sesarovi izabranici su na učinku 9-14, a klub iz Bosne i Hercegovine ostvario je jednu pobjedu manje. Dakle, moglo bi se govoriti o podjednakoj kvaliteti, o čemu svjedoči i rezultat prvog ovosezonskog međusobnog dvoboja u kojem je bilo 77:76 u korist Zagrepčana pred njihovim navijačima u Košarkaškom centru Dražen Petrović.

Nadaju se i jedni i drugi da bi se mogli „ugurati“ među osam najboljih koji će u borbu za prvaka, no onaj tko ove nedjelje bude poražen – puno bi teže ostvario takav cilj. Igokea poprilično ovisi o raspoloženju svoga razigravača Bryanta Crawforda koji je trenutno na prosjeku od 13 poena i 5,6 asistencija. U usporedbi s njim hrvatski reprezentativac Borna Kapusta je na brojkama 11,5 koševa i 6,9 dodavanja koje su realizirali njegovi suigrači. U međusobnim dvobojima u okviru AdmiralBet ABA lige Igokea ih je 14 riješila u svoju korist, a Cibona 9. Gledajući samo utakmice u Laktašima omjer je 7-4 u korist ekipe Vladimira Jovanovića koji je ne tako davno bio kormilar Cibosa.

„Igokea je imala prilično turbulentnu sezonu jer su im odlazili važni igrači, imali su i neke ozlijeđene, kao i promjenu trenera. Trebalo im je neko vrijeme da se bolje poslože, no kolega Jovanović radi dobar posao, što potvrđuju i tri vezane pobjede s kojima nas dočekuju. Ostali su bez najboljeg igrača Tanackovića i sigurno im je to problem u rotaciji, ali ni mi ne možemo računati na Bundovića što nam je svakako hendikep. Idemo se tamo nadigravati i odigrati što bolje možemo“, ističe Josip Sesar.

„Čeka nas neugodno gostovanje za koje se moramo dobro pripremiti. Vrlo je važno odigrati čvrsto i agresivno u što dužem razdoblju ovoga susreta kako bismo došli do bodova i produžili nadu da možemo izboriti Play-off“, rekao je prvotimac Cibone Ivan Majcunić.

Foto: Marin Sušić