Uvijek su dvoboji Zadra i Cibone bili zanimljivi, vrlo često i rezultatski neizvjesni, a uvijek sa sobom nose epitet velikog derbija. Tako će biti i u utorak, 4. travnja, u zadarskoj dvorani Krešimir Ćosić . Očekuje nas utakmica 4. kola doigravanja za prvaka HT Premijer lige koja je podjednako značajna za obje momčadi. Gledajući plasman na ljestvici, Zagrepčani su trenutno stepenicu iznad svog velikog konkurenta s pobjedom više u odnosu na Jusupove izabranike. Dakle, učinak Vukova je 21-4, dok su Zadrani na 20-5.

Učestalo se sastaju ova dva kluba jer su od početka sezone zajedno na  tri kolosijeka. Kada je riječ o državnom prvenstvu, Cibona je bila uvjerljiva pred svojom publikom u listopadu 2022. (91:73), a viceprvak je uzvratio prošloga mjeseca na svom parketu (83:68). Cibosi su bili bolji u četvrtfinalu nacionalnog Kupa u veljači (71:70) u najzanimljivijem međusobnom ogledu, dok su u AdmiralBet ABA ligi u Zadru bili uspješniji tijekom lanjskoga prosinca (75:68). Zanimljivo  je da će ove dvije momčadi već za vikend ponovno igrati jedna protiv druge u regionalnom natjecanju kada će ulogu domaćina imati Radovčić i suigrači…

I Zadar i Cibona su poraženi proteklog vikenda. Zadrani su izgubili od MZT-a u Skopju, dok su Sesarovi dečki bez bodova ostali na gostovanju kod Igokee u Laktašima. No, hrvatska liga je, ipak, druga priča. Vukovi imaju lijepu pobjedničku seriju, dobili su sve tri dosadašnje utakmice u Ligi za prvaka, a očekuje ih suparnik koji u tom razdoblju ima dvije pobjede  i jedan poraz. Dodajmo na kraju da predstojeći dvoboj počinje u 18 sati, a moguće ga je pogledati i u izravnom prijenosu Sportske televizije.

„Peti puta ćemo igrati međusobno ove sezone tako da nema nekih nepoznanica između nas. Jedina promjena kod njih je što više nema Jordana, ali su doveli igrača koji može pokrivati više pozicija. Naša je momčad spremna,a želimo popraviti dojam u odnosu na dvije prethodne utakmice. Na treninzima smo radili i na nekim novim taktičkim postavkama jer znamo da Zadar dosta pritišće u svom ofenzivnom skoku i da se brzo transformiraju iz obrane u napad te puno šutiraju. Dakle, ako budemo imali dobru defanzivnu tranziciju, uz kvalitetan obrambeni skok, mislim da možemo tamo napraviti dobar posao“, u najavi je istaknuo Josip Sesar.

„Zadar je uvijek neugodno gostovanje. Oni su čvrsta ekipa i jako dobro trče. Mislim da je ključ pobjede odgovoriti im fizički na pravi način, biti čvrst i koncentriran, za što ćemo se i pripremiti. Vjerujem u pobjedu“, poručuje Ivan Perasović.

FOTO: Marin Sušić