Zaostalu utakmicu u državnom prvenstvu, odigranu u dvorani „Krešimir Ćosić“, bolje su iskoristili košarkaši Zadra i pred svojim navijačima ostvarili pobjedu rezultatom 83:68 (23:21,22:14,18:18,20:15). Jusupova je momčad ovom prilikom pokazala više u odnosu na svog tradicionalnog rivala, pa je susret mogla mirnije privesti kraju, uz sigurnu prednost koju nije ispuštala većim dijelom ovoga derbija. Neizvjesna je bila prva četvrtina u kojoj su Zadrani imali tek minimalnu prednost, a Vukove je u „egalu“ držao raspoloženi Aranitović koji do poluvremena nije imao nijedan promašaj.

No, koncentriraniji domaćin je već u drugoj dionici ostvario seriju poena i stekao lijepu prednost koju više nijednog trenutka nije ispuštao. Posebno su raspoloženi bili Ramljak i Božić, predvodnici svoje momčadi na parketu. Treća je četvrtina, doduše, završila omjerom 18:18, ali Cibosi nisu uspjeli smanjiti zaostatak i doći u situaciju da završnicu učine uzbudljivijom i neizvjesnijom za sve gledatelje na tribinama i one pred TV ekranima. Na četiri i pol minute prije kraja utakmice Zadar je otišao na plus 15 (74:59) i mirno ušao u finiš dvoboja dok je Cibona ovaj puta ostala na manjem broju koševa i nije uspjela održati ritam i energiju iz otvaranja ogleda.

Najbolji pojedinci u pobjedničkom sastavu bili su Ramljak s 25 poena i 4 skoka te Božić s 19 koševa, čak 10 asistencija i 10 skokova, a dvoznamenkasti učinak po broju ubačaja još je imao Žganec (11). Među Sesarovim izabranicima Aranitović je bio najefikasniji s 18 poena uz 6 skokova, Ljubičić je pridodao 15 koševa i 4 skoka, a po 8 koševa i skokova imao je Mazalin.

Vrlo je zanimljiv pogled na vrh prvenstvene ljestvice, budući da sada čak četiri momčadi imaju istovjetan učinak od 16 pobjeda i 4 poraza. To su: Cedevita, Cibona, Zadar i Split, svi s 36 osvojenih bodova, pa je sasvim izvjesno kako će nastavak sezone u HT Premijer ligi biti vrlo zanimljiv za sve ljubitelje košarke.

Danijel Jusup, trener Zadra:

„Nakon tri uzastopna poraza protiv Cibone, bilo je baš bitno večeras pobijediti. Reprezentativnu stanku smo iskoristili za jače treninge na planu tjelesne pripreme i igre u obrani. Limitirali smo protivnika ispod 70 poena i mislim da smo im svojim preuzimanjima igrača stvorili problem. Mučimo se s relativnom skučenim kadrom, a cijelu igru temeljimo na visokom intenzitetu. No, što je – tu je“.

Karlo Žganec, košarkaš Zadra:

„Jedno je turbulentno razdoblje iza nas, dosta nas je pogodilo ispadanje iz Kupa, tako da nam je ovo bila jako bitna utakmica i za naše samopouzdanje. Odigrali smo na visokoj razini i zasluženo pobijedili. Dobro smo se pripremili i stvarno odigrali „muški“ jer nije lako igrati protiv momčadi koja te prethodno dobije tri puta za redom“.

Josip Sesar, trener Cibone:

„Čestitao bih Zadru koji je odigrao dobru utakmicu, dok mi nismo bili energetski na željenoj razini. Radili smo dosta pogrešaka u napadu, međutim, to je na neki način i razumljivo jer nisam bio s momčadi u posljednjih desetak dana koje sam proveo s reprezentacijom. Idemo dalje nastaviti raditi, ima još puno izazova do kraja.

Krešimir Ljubičić, košarkaš Cibone:

„Čestitke Zadranima i nema rasprave o tomu da su zasluženo pobijedili. Mi nismo bili pravi, posebno u napadu i ostavilo je traga to što nismo bili svi na okupu tijekom prethodne stanke. No, nije to nikakav izgovor, Zadar je bio na kvalitetnoj razini večeras, za razliku od nas. Vjerujem da ćemo biti bolji u nastavku prvenstva“.

Foto: Cibona