Ni dva tjedna nisu prošla od prethodnog međusobnog susreta, a već će sutra košarkaši Cibone ponovno odmjeriti snage sa Zadrom. U Dvorani Krešimira Ćosića u utorak će od 17:30 odigrati zaostali dvoboj 13. kola HT Premijer lige.

Momčadi Cibone i Zadra tri puta su se susrele u dosadašnjem dijelu sezone. Prvi put je to bilo već u drugom kolu domaćeg prvenstva kada su Vukovi uvjerljivo slavili s 91:73. Zagrebački je sastav uspješniji bio i u prosincu kada je pred gotovo pet tisuća navijača u Zadru pobijedio sa 75:68. Naposljetku, utakmica s najvećim ulogom bila je ona prije dva tjedna kada su se ove ekipe susrele u četvrtfinalu Supersport kupa Krešimir Ćosić. U dvoboju koji je bio neizvjestan od prve do posljednje minute na kraju su koncentriraniji bili Cibosi sa 71:70.

Posljednji dan veljače donosi novi derbi ljubiteljima hrvatske košarke. Derbi u kojem pobjeda može donijeti i preuzimanje vrha ligaške ljestvice. Vodeću poziciju trenutno drži Cedevita Junior s 36 osvojenih bodova. Cibona je trećeplasirana s 35 bodova, a igrači Danijela Jusupa nalaze se na četvrtom mjestu s bodom manje.

„Nakon reprezentativne stanke, vraćamo se obavezama u domaćem prvenstvu, a čeka nas zaostali ogled sa Zadrom. Uvijek je to nezgodan protivnik, a utakmice su neizvjesne do samog kraja. S obzirom da nam je prvi playmaker Borna Kapusta bio s reprezentacijom, sigurno da nam u ovom trenutku nije idealno stanje za nadoknađivanje tog susreta. Osim toga, imamo problema i s Bundovićem koji ne trenira još od Kupa zbog ozljede leđa. Međutim, što je, tu je. Igrači koji su ostali u Zagrebu su jako dobro trenirali s pomoćnim trenerom Božom Radošem. Idemo u Zadar hrabro odigrati dobru utakmicu“, istaknuo je Cibonin trener Josip Sesar.

Osim Bundovića za kojeg još nije sigurno kada će se priključiti momčadi, strateg Vukova na raspolaganju će imati sve ostale igrače.

„Novi derbi sa Zadrom nam dolazi taman nakon prvenstvene stanke i reprezentativnog ciklusa. Međusobno se jako dobro poznajemo s obzirom da smo se susretali više puta ove sezone. Nedavno smo u Kupu odigrali vrlo težak i napet dvoboj u kojem je pobjeda mogla otići na obje strane. Dosad smo mi bili uspješniji u sva tri ogleda, a nadam se da ćemo u takvom ritmu nastaviti i sutra. Idemo dati sve od sebe, nadam se što boljoj utakmici“, zaključio je kapetan Krešimir Radovčić.

Foto: Cibona