Cibona je obranila naslov u Supersport kupu Krešimir Ćosić. U reprizi prošlogodišnjeg finala, ponovno su svladali Cedevitu Junior sa 86:66 (26:18, 19:13, 17:23, 24:12). U prvo ime susreta prometnuo se Borna Kapusta koji je kasnije nagrađen kao najbolji igrač, ali i prvi strijelac završnog turnira.

Očekivao se neizvjestan dvoboj od prve minute. I bilo je neizvjesno, ali samo jedan dio prve četvrtine. Onda se Cibona, ponajprije zahvaljujući Filipu Bundoviću i Svenu Smajlagiću, odvojila na 26:18. Ponovno su Sesarovi igrači prikazali pravu timsku igru. U drugoj dionici stečenu su razliku povećali na +15, a na poluvrijeme se otišlo s 45:31.

Ipak, momčad Cedevite Junior nije se lako predavala. Treću četvrtinu priveli su kraju samo s minus osam i postojale su šanse da će uhvatiti priključak u posljednjih deset minuta. No, Borna Kapusta to nije dopustio. U prve četiri minute posljednje dionice ubacio je 11 poena i pomogao svom sastavu da odu na 74:57. Vitamini ih tu više nisu mogli ugroziti. U nastavku su Cibosi smireno priveli utakmicu kraju i s 86:66 osvojili drugi uzastopni Kup.

Kapusta je ponovno bio prvo ime susreta. S 27 poena, 8 asistencija i 6 skokova bio je najbolji pojedinac u redovima Cibone. Filip Bundović ubacio je 17 koševa, a Sven Smajlagić zabilježio je 11 poena.  Lovro Mazalin i Krešimir Ljubičić ubacili su po 10 poena.

Najučinkovitiji u drugom zagrebačkom sastavu bio je Jakov Mustapić s 20 poena i 5 asistencija. Dvoznamenkasti broj koševa ubacio je još Renato Serdarušić. Glavni zadatak Vukovima bio je zaustaviti Krunoslava Simona, što su i uspjeli, budući da je ubacio samo 8 poena.

Josip Sesar, trener Cibone: „Kako sam i najavio nakon pobjede nad Šibenkom da trebamo limitirati Simona i Mustapića, to smo i učinili, dobro smo se pripremili i nismo im dozvolili da se razigraju ni da nam trče u leđa. Imali smo mali problem adaptacije u prvoj četvrtini , ali serija 19-0 na prelasku u drugu četvrtinu je bila sjajna, tu su najveći posao napravili Bundović i Kapusta. To su već bile naznake u kojem će smjeru otići utakmica. Treću četvrtinu je trebalo odraditi defanzivno, a posljednja četvrtina je bila samo privođenje utakmice kraju. Bili smo favoriti i bilo je bitno napraviti psihološku pripremu. Bilo je i pogrešnih rotacija, ali kontrolirali smo ritam. Puno mi je pomoglo vidjeti utakmicu koju smo u prvenstvu izgubili od njih kad je igrao Simon, a Božo Radoš i Bariša Krasić su napravili odličan posao u pripremi. Ovo je bio najteži put jedne ekipe do trofeja, od Splita, preko Zadra pa do finala s Cedevitom.“

 

Borna Kapusta, igrač Cibone: „Krenuli smo u utakmicu dosta dobro, dogovorili smo se da moramo krenuti obrambeno. U trećoj četvrtini su se uspjeli vratiti na par poena razlike, ali tu nam se otvorilo par zicera. Opet smo se odvojili i priveli utakmicu lagano do kraja. Osjećaj prvog trofeja je odličan, to mi je prvi seniorski. Cijela ekipa je dala sve od sebe, bacali smo se na glavu za svakom loptom, to se vidjelo i to nam se na kraju vratilo.“

Foto: Cibona