Prvenstvo u HT Premijer ligi košarkaša vraća se u svoj uobičajeni ritam. Nakon što je Cibona ovoga tjedna odigrala zaostalu utakmicu u Zadru, Vukovima tri dana kasnije slijedi domaćinstvo protiv Furnira. Susret u Domu Dražena Petrovića na rasporedu je u petak, 3. ožujka, s početkom u 18 sati.

Trenutna situacija na vrhu ljestvice je itekako zanimljiva, budući da Cedevita Junior, Cibona, Zadar i Split imaju posve isti učinak u prethodnih 20 ogleda. Gledajući aktualni poredak i broj osvojenih bodova, Sesarova momčad mora prihvatiti ulogu favorita, no s druge strane, dečki iz Dubrave su vrlo ozbiljan suparnik. Iz 21-og dosadašnjeg dvoboja 11 puta su izlazili kao pobjednici uz 10 poraza. Ne treba smetnuti s uma da je Furnir slavio u gostima kod Cedevite, da bi nakon toga tek s minimalnih 75:76 izgubio od Cibone, a u „egalu“ su bili i u dvoboju sa Splićanima.

Jasno je, dakle, da će Cibosi morati odigrati i ozbiljno i kvalitetno da bi na kraju izašli kao pobjednici te nastavili neizvjesnu utrku za što bolju poziciju u nastavku sezone.

„Furnir je jedno od većih iznenađenja ove sezone, doduše ostali su bez svog prvog igrača, Amerikanca koji im je puno značio, ali to nas ne smije zavarati. Odradili smo nekoliko dobrih treninga, treba to sada na utakmici pretočiti u kvalitetnu partiju. Moramo odigrati s puno ritma i dobrog intenziteta i dakako da se nadam našoj pobjedi“, izjavio je trener Cibone Josip Sesar.

„Moramo odmah ući koncentrirano i agresivno, nametnuti svoj ritam od prve minute. Pripremit ćemo se što bolje možemo i vjerujem vratiti pobjedama nakon poraza u Zadru“, poručio je Lovro Mazalin.

Ulaznice za utakmicu Cibona – Furnir mogu se u online prodaji nabaviti putem sustava Ulaznice.hr ili na njihovim prodajnim mjestima. Na dan utakmice moguće ih je kupiti i na blagajnama Košarkaškog centra Dražen Petrović koje će biti otvorene dva sata prije početka susreta.

Foto: Marin Sušić